Pajzsmirigy túlműködés esetén milyen lehetőségek vannak?
Vérvizelés miatt urológián jártam, ahol az orvos két lehetőséget ajánlott. Vagy CT vagy hólyagtükrözés. Végül a CT-t választottam, így kontrasztanyagos CT-re kell mennem. Utánaolvastam, hogy pajzsmirigy túlműködés esetén nagyon nem ajánlott a jód tartalmú kontrasztanyag bevitele, ráadásul endokrinológus által kiadott igazolást kell vinni, hogy a CT elvégezhető legyen.
Felhívtam a CT-t, ahol ezt megerősítették. Ha én nem olvasok utána, akkor senki sem kérdez rá, ráadásul pont most állítottak le a pajzsmirigy gyógyszerről, 3 havonta kell emiatt laborba járnom, hogy milyenek az értékek, tehát jelenleg kezelve sincs.
Ha jól tudom a tükrözésnél is adnak kontrasztanyagot, viszont nem tudom, hogy ez jódtartalmú-e. Esetleg valaki tudja?
Ha mégsem ajánlják a jód miatt ezeket, akkor van más lehetőség a húgyhólyag alapos vizsgálatára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!