Ha pajzsmirigy túlműködésem van, de nem kezeltetem, az milyen kockázatokkal járhat?
17/f vagyok
Lassan egy éve vannak tüneteim, így elmentem orvoshoz, hogy baj van. Be is küldött vérvételre, az eredménynél pedig meg is találták, a TSH értékem 23,9
Mivel valószínűleg 1 éve tart, és most jutottam el a vizsgálatig, emiatt merült fel bennem, hogyha én évekig nem vettem volna tudomást a dologról, akkor lett volna bármi következménye?
2: sokan azt hiszik, hogy a magas TSH = a túlműködés.
Pedig a TSH az agyalapi mirigy működésének indikátora. Ha magas, akkor azt jelenti, hogy az agyalapi mirigy erősebben működik, mert a pajzsmirigy nem termel elég hormont.
Igen, valóban alulműködés. Elnézést, amiért félreírtam.
Viszont az továbbra is érdekelne, hogyha én ezt nem kezeltetem, akkor történik bármi komolyabb?
4: konyhanyelven fogalmazva a pajzsmirigy olyan, mint egy atomerőműben az irányítóterem.
Egy csomó szerved, hormonrendszer működését befolyásolja.
Nőknél ez fokozottan veszélyes, mert pl. a teherbeesést akadályozza.
De ezen kívül kb. húszféle tünetet okozhat egy kezeletlen alulműködés.
Pl. extrém elhízást, vasfelszívódási nehézségek, hajhullás, bőrszárazság, állandó fáradtság, libidó csökkenés, stb. stb.
Mindjárt keresek egy hiteles weboldalt - ezt csak emlékezetből írtam, a saját tapasztalatom alapján.
Hízás, fáradékonyság, aluszékonyság, ritkuló szőrzet, esetleg társulhat struma nodosa - pm megnagyobbodás amitől vaskosabb lesz a nyak. Belassulsz mint zombi.
Jobb ha kezeled a problémát ha már kiderült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!