Ezzel a két rizikófaktorral mennyi az esélye, hogy nálam nem fognak előjönni kardiovaszkuláris történések?
23 éves férfi vagyok.
Anyai ágról minden családtag aki már nem él kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg (infarktus dominált, de volt tüdőembólia, szívelégtelenség is), illetve nem ritka az obstruktív tüdőbetegség sem mint a COPD.
Sok tekintetben pl anyai nagypapámra ütöttem akinek volt már infarktusa, pacemakeres jelenleg és COPD-s illetve szívelégtelen is.
Ezzel szemben az apai oldal azért egészségesebb. Nincsenek komolyabb betegségek. Magas vérnyomás előfordul, illetve ott inkább az elhízás dominál.
Én nem vagyok elhízott szóval ebben is anyai oldalra ütöttem.
Ami még rizikófaktor az az, hogy olyan csaladbol szarmazok ahol nagyon zsírosan eszünk. Édesapám hentes és hús hússal tömjük magunkat és leggyakrabban malac hússal. Rengeteg a zsíros kenyér, a mangalica szalonna az étrendben és még sorolhatnám.
Kardiológusnál még sosem jártam de laborértékeim teljesen rendben vannak. Makk egészségnek örvendek jelenleg.
Mennyi az esélye ilyen rizikófaktorok mellett, hogy ezt az egészséget meg is tudom tartani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!