Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem benzodiazepin, kevéssé...

Nem benzodiazepin, kevéssé függőséget okozó altató?

Figyelt kérdés

Van olyan altató, amely nem benzodiazepin és nem áll elő az a jelenség, hogy 2-3 éjszaka után már nem hat/egyre több kellene a hatás kialakulásához?

Átalvási zavaroktól szenvedek, több évtizede.

2024. márc. 10. 18:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Menj el pszichiáterhez, főleg ha ez már ilyen régóta fennáll.
2024. márc. 10. 18:40
 2/13 A kérdező kommentje:

Voltam.

Az "altató hatású antidepresszánsok" nem segítettek. Többet is próbáltam.

2024. márc. 10. 18:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Antipszichotikum is írható ilyenkor. De pl Z-szerek
2024. márc. 10. 18:58
 4/13 A kérdező kommentje:

Z-szerek benzodiazepin-ek, Zopiclone-t próbáltam, 2-3 nap után már nem igazán volt hatása.

Anti pszichotikum: ez az az egyetlen gyógyszercsoport, amelyet semmiképpen nem próbálnék ki "hátha van alvásra jó hatása is" alapon.

2024. márc. 10. 19:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs ilyen.:(
2024. márc. 10. 19:48
 6/13 anonim ***** válasza:
A z-szerek nem benzók
2024. márc. 10. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:
A Z-szerek valóban nem azok, pontosabban: Nem benzodiazepin típusú, de a benzodiazepin receptorokon ható gyógyszerek. Szóval adtunk a sz@rnak egy pofont, mert ugyanúgy függőséget okoznak. :(
2024. márc. 10. 21:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Sajnos én is próbáltam, eunoctint, immovant, dormicumot, meg még amire nem emlékszem. 🙈 antidepiből is sokat nagyon! Frontin, xanax, rivotril ugyanolyan rossz. Dormicum hoz kb 2 nap a hozzászokás.

És én is rosszul aludtam. Egyetlen megoldás az antipszichotikum sajnos. Nem mondom, hogy teljesen megoldotta a problémám, de sokkal jobban alszom. Régen felébredtem, nem tudtam visszaaludni, leültem szg elé, napközben meg tök kialvatlan voltam. Most felébredek, iszok egy kis tejet, és vissza tudok aludni rögtön!

2024. márc. 11. 18:57
 9/13 A kérdező kommentje:

Melyik volt, ami bevált és milyen dózisban?

Hangulatra napközben milyen hatással van?

2024. márc. 11. 19:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Seroquel xr, ez ugyanaz mint a ketilept, kventiax, quetiapin, nekem kicsit nagyobb dőzis kell más miatt is, sztem 25 vagy 50 vagy 100 mg jó lehetne neked. Ez nyugtat. Én 600 mg-ot szedtem, most váltottunk másra ami élénkít (reagila), uh most csak 100-at szedek már belőle. Viszont hízlal is bár nem annyira mint az olanzapin pl. Állítólag nincs olyan antipszicho ami nem hízlalna legalább egy kicsit.
2024. márc. 11. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!