Ez lehet agydaganat?
Egy hete volt egy váratlanul fellépő beszéd és látászavarom. Aznap utána még fájt a fejem.
Azóta néha érzem, hogy jobb oldalt hátul zsibbad a fejem.
Azt sem tudom milyen orvosnál kezdjek, hova menjek. Félek...
Minden napnak úgy kezdek neki, hogy csak nehogy a munkahelyen legyen ismét egy ilyen beszédzavar, mert akkor mások is észreveszik.
N
Ez tényleg valamiféle mini agyér-esemény lehetett (hivatalos nevén TIA, Tranziens Iszkémiás Attak).
Neurológushoz kell menni vele, aki kivizsgál ezzel.
Érdemes, mert ezzel sokkal nagyobb bajt (stroke, agyvérzés, stb.) lehet megelőzni.
És mi a menete egy ilyen vizsgálatnak? (Tudom elmondja majd az orvos, csak kíváncsi vagyok.)
CT? Vagy be kell feküdni a kórházba? Vajon mennyi idő míg kapok időpontot? Lehet addigra meg is halok.
Rendben, köszönöm!
Ez nem tűnik egyelőre vészesnek.
Rájöttem kár ide kérdést kiírni, illetve a neten sem szabad olvasgatni semmit a betegségekről, mert tegnap óta pánikban vagyok. Már aludni sem tudtam. Felriadtam hajnalban.
Ráadásul menstruálok is, ilyenkor mindig fáj a fejem 1-2 napig. De most nem tudom, hogy tényleg emiatt fáj, vagy esetleg a következő 5 percben stroke-ot kapok.
Jobb lett volna, ha csendben, magamban elmegyek orvoshoz és rá hallgatok csak.
Nem is a haláltól félek, hanem attól, hogy lebénulok, vagy ágybanfekvő leszek. Úgy nem akarok élni, az nem élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!