Szív echo másodvélemény?
Fizikális vizsgálat:
EKG: Sinusritmus, kp tengelyállás, norm. átvez. idők, inkomplett JTSZB, III-ban kis neg. T-k.
P: 70/min
RR:120/70 Hgmm
Echocardiographia:29 mm-es aortagyökben 22mm.-re nyiló hártyás 3 tasakos aortabillentyű, a felszálló aorta
32 mm. Bal pitvar 35 mm, Mitralis billentyű mellső vitorláján regurgitatiot nem okozó prolapsus, a
tricuspidalis billentyű min. fokban visszaengedi a vért, a regurg. sebessége1,21 m/ sec, számitott pulm.
nyomás 10 Hgmm. Septumok folytonossága megtartott. Jobb kamra 29-17 mm. Bal kamra 57-27 mm
EF:78% , septum, hátsó fal 7-7 mm, segmentalis falmozgászavar nincs. E/A:0,9/0,4 e'/a':0,17/0,18
A kardiológus rámondta, hogy a billentyű prolapszuson kívül minden rendben. Kérdésem, hogy a bal kamra, illetve EF értékek nem magasak kicsit?
26 éves vagyok, 193cm, 110kg. Intenzív súlyzós edzés végzek nagy súlyokkal heti 4-5x. Súlyomat szándékosan növeltem meg, a cél szálkásítás 100-103kg körülre.
Jól értem, hogy a kardiológus, aki látott téged és megvizsgált, mondott neked valamit; majd megkérdezed a gyarorin tök ismeretlenektől hogy mi a véleményük róla???
Egyébként a magas EF nem baj.
Aha. Tehát a kardiológust másodvéleményezze a gyakorin műkörmös Manci.
Te tényleg ilyen hülye vagy?
Ilyenkor azért elgondolkodom hogy én mint laikus leírom mondjuk hogy jó
teszem azt még azt is oda írom hogy nincs semmi gond,plusz hogy kardiológus vagyok akkor a kérdező megnyugszik?
Vagy fordítva,leírom szintén hogy ez az eredmény rettenetes akkor a kérdező,fittyethányva az általa ismert orvosra elmegy egy másik orvoshoz azzal hogy a gyakorin neki xy ezt meg azt írta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!