Érdemes másodvéleményt kérni felnőtt ADHD kivizsgálásból?
SOTE Felnőtt Ambulanciája után mennék a Zádory rendelőbe. Jelenleg úgy néz ki, hogy az Ambulancia szerint nincs ADHD-m, de nem tudom érdemes-e másodvéleményt kérnem.
Autizmus spektrumzavarról van diagnózisom, azt is felnőttként vizsgálták nálam (tudom, hogy leggyakrabban ezt adják ADHD helyett/mellett, de iszonyatosan nehezen megy az egyetem, nem tudok teljesíteni). Nő vagyok, ez nem tudom mennyit számít.
Nekem is azt mondták ott h nincs adhd-m, én elfogadtam
Ennek 3 éve
Azóta belátom, hogy nincs adhd, egy lelkileg elnyomó kapcsolatban nem lehet normálisan működni.
Régen nem voltak figyelemzavaros tüneteim, csak a férjem belembeszélte h szar vagyok és el hittem
Valami megoldást kellene találni a problémáidra. Nézd meg jól mi a gond a tanulással ténylegesen, hogy történik az, hogy nem megy. Ez azért is jó, mert ekkor függetlenül a diagnózistól világosabb lesz mi lehet megoldás. A diagnózis lényegében csak a gyógyszert adja.
Első lépésben, ha nem könyvtárban tanulsz alakítsd ki azt a szokást, hogy képes legyél elhagyni a lakást és bemenni a könyvtárba és ott megpróbálni tanulni. Nézd meg ez csinál e valamit.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jöhetnek még!
Utolsó: kb. nálam is ez a helyzet. Gyakran vesztem el a fonalat (amit meg kéne tanulnom azzal nincs problémám, értem, ami le van írva, de nagy mennyiségű lexikális anyagot memorizálni nem tudok), lassabb vagyok mint mások, és önállótlanabb, szükségem volna arra, hogy mások irányítsanak. A kiborulástól én is félek, nem akarom, hogy mások lássák, hogy elsírom magam.
A kivizsgálástól viszont ne félj, senki nem fogja megtudni az eredményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!