Mennyire esélyes hogy a Chernobili katasztrófa miatt valamilyen betegség fog kialakulni azokban akik 1993 ban születtek?
Mennyire esélyes hogy a Chernobili katasztrófa miatt valamilyen betegség fog kialakulni azokban akik 1993 ban születtek?
Illetve mennyi ideig volt érezhető Mo-n a sugárzás?
Vannak idösebb ismerőseim akiket nagyon èrintett a sugárzás..
Nem tudom, hog ymiért pont az 1993-as év lett kiexponálva. De!
Ugye maga az eset 1986 május elején történt. Tehát 93 pont 7 évvel később volt. Ami fura, hogy anyám esetén a később a halálát okozó mellrák pont 1993-ban derült ki. 4 évet élt utána.
Mi is gondoltuk, hogy esetleg 7 évig lappangott vagy nagyjából ennyi idő kellett, hogy manifesztálódjon a sugárdózis rákot okozása. De ez csak tipp, sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, hogy volt-e ok-okozati összefüggés.
Ugyanakkor azt meg kell említsem, hogy aki 1993ban születik, annak az édesanyja a magzattal legkorábban 1992 márciusa körül lesz várandós. Namost nem hiszem, hogy a katasztrófa után 5 évvel a magzatot veszélyeztetné.
Sokkal inkább azokat, akik jelenidőben a katasztrófával kerültek fogantatásra vagy volt velük várandós az édesanyjuk.
Ez persze nem szakértő vélemény, csak magánember vagyok és a logika mentén következtettem ezeket ki.
Gondolom azért 93-at kérdezi, mert akkor született ő, vagy akire vonatkozik a kérdés.
A választ igazából senki sem tudja. Tudósok is csak tippelik a rövidebb és hosszabb távú hatásokat.
Fukusimát kár idekeverni, teljesen más jellegű volt és sokkal messzebb is történt.
Ha véletlenül lenne is ilyen, azt agyonhallgatnák.
Ez igaz, ez nem kovid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!