A Covidra mostanában ajánlott legutóbbi Moderna oltás mellékhatásairól mik a tapasztalataitok?
2
Böszme vagy te édes kisfiam.
Influenza elleni oltást is lehet kérni, függetlenül attól, hogy van-e járvány vagy nincs.
Járvány nélkül is lehetsz influenzás vagy éppen a Covidos. A járvány, az egy tömegeket érintő megbetegedés. Attól mert az utcátokban senki sem influenzás/Covidos, attól még te lehetsz az, nem kell ahhoz semmilyen járvány.
COVID mindig volt, es mindig lesz. Csak mas varians. Az hogy valaki oltatni akarja magat mar az 5-ikkel talan (en mar nem szamolom) az a magandolga. Ez mar kezd ilyen influenza oltas szeru lenni, ugy erzem.
Halkan megjegyzem, hogy globalisan mar van szinte immunitas a COVID legelso variansara, meg egy jo par tobbire. Oltottan avagy anelkul. Az, hogy bevezetnek 3 - 4 uj termeket a piacra, nem kis penz. Nagyon nem kicsi. De aki rizikofaktor pl. rakbetegek, autoimmun betegek, azoknak nagyon ajanlott.
A COVID fertozes ma mar az influenzanak a nomenklaturajaba (roviden kategoriajaba) tartozik. Ezert gyujtoneven nevezhetnenk "tipikus virusos, kohogos fertozesnek", ahogy az influenza variansait is szoktuk, meg a tobbit.
Nekem, az elhanyagolható karfájdalmomon kívül, az oltás napján semmi tünetem nem volt.
Másnap 37.9-ről kb. 4 óránként mérve, estére fokozatosan felment a lázam 39.2-ig. Ehhez csak erős szomjúság, végtaghidegedés és némi szédülős gyengeség járult; semmi fájdalom, vagy hidegrázás.
Nem is vettem be rá semmit, csak zuhanyoztam néhány langyosat.
A következő napom reggele (láztünet nélkül) 38.2-es lázzal indult. Ami koradélutánra annyira visszaesett, hogy 2 napig 35.9 alatti testhőmérsékleteket mértem (minden alkalommal két eltérő működési elvű lázmérővel)! Ezek után, a negyedik napra teljesen tünetmentessé váltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!