Kontaminált vékonybél szindróma(sibo) esetében milyen probiotikumot használjak?
Miért ő találta ki?
Az egy betegség,ami kilégzéses vizsgálattal mutatható ki.
Próbáld az egyszerű cukrokat, a fehér lisztet keményen csökkenteni .
A rostokat meg nagyon lassan, óvatosan emelni.
Szia Kérdező!
Jobban vagy?
Sajnos én is ebben szenvedek 5 hónapja. Normixot is szedtem már 3x, probiotikumokat
Esetleg valami ötlettel tudnál segíteni?
Szia!
Fodmap diétét próbáld ki, szénhidrátot minél jobban le kell redukálni szóval mehet akár ketogén diéta is. Glutén, laktóz elhagyását szokták javasolni, nekem semmit segített.
Minél kevesebbet kell enni, naponta inkább 1-2 étkezés mintsem 4-5 kisebb, mert nincs ideje az emésztőrendszernek megbírkózni a kajával mielőtt rátolnád a kövi adagot. Este szoktam nagyobb adagot enni mert így alvás közben van ideje és ideális körülménye dolgozni az emésztőrenrszernek.
Probiotikumot kell szedni, akkor most szeretném kipróbálni a herbafermet, akkor omega 3, kollagén, b12 vitamin, meg minden vitamin amit a tested visszajelzései tükrében igényel az immunrendszered, mert ugye a túlszaporodott baktériumok felemésztik a szervezet elől a vitaminokat, ezért szedem a b12 például mert rossz a memóriám, az segít rajta. Lehet szedni emésztő enzimet is akkor szüretlen almaecet supportálja a gyomorsavat ami létfontosságú fázis az emésztésben.
Akkor minden nap ugyanakkor kell enni és nagyjából ugyanazt akkor beáll a bioritmus és nem lesznek kelleketlen meglepetések mert mindig ugyanakkor székelsz. Ezekkel így nagyjából élhető a dolog, bár nekem 1 éve tart. De ezekkel így legalább eljutottam az öngyilkos leszek állapotból abba hogy rohadjon meg az isten hogy így kell leélnem az életem:'D Ha nagyon oda figyelek mindenre akkor 90%-os az állapotom. Most tervezek egy második normix kúrát közvetlen utána herbaferm és probiotikum. Azt ne is boncolgassuk hogy az elmúlt egy évben mennyi időt és pénzt emésztett ez fel.. a cigi leszokás után kezdődött minden, már azon filózok hogy vissza szokok, hátha elmúlik. Ha választanom kéne hogy még 20 év és egy tüdőrák vagy 40 év ezzel a betegséggel akkor csikorgó kerékkel mennék a dohányboltba.
Durva😔
Borzasztó ez és nem lehet szabadulni tőle ..nekem a doki megtiltotta a probiotikumot, mondván, hogy ne szaporírsam tovább, mikor így is sok van.
Nekem ez szerintem hormonális okok miatt jött elő. Azzal kezdődött, hogy mellembe csomók, hajhullás, majd ez a nyavaja. Szerintem ezek valahol összefüggnek.
Teljesen ki vagyok borulva már, az őrület határán állok. Főleg a fogyás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!