Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha autópályán kocsiban rám...

Ha autópályán kocsiban rám jön a hasmenés hogyan kezeljem a problémát?

Figyelt kérdés

Kérlek ne nevessetek ki, ibsem van és gond van a gyomrommal így nagyon hirtelen rám szokott törni a hasmenés. Ha családommal utazok akkor oke, de ha másokkal vagy barátokkal akkor mindig félek, mert előttük nagyon kínos lenne. Azonkívül hogy figyelek az étkezésemre, mit tudok tenni? Autópályán meglehet állni a megálló sávon ilyen esetben?

(ja és nem én vezetek)

2023. dec. 28. 00:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10/10-nek: Ezeken már tul vagyok, mindent kipróbáltam kuraszerűen már. De ez olyan sürgető, visszatarthatatlan, minden különösebb ok nélkül jelentkezik. Nekem csak az imudium instant segített. Ha minden igaz januártól elérhető lesz. Addig vagy nem moccanok ki, vagy "fogyózok". Sajnos ez van. Az orvos is ezt mondja, meg azt hogy egyem naponta 2x buzakorpát. Eszem is natur joghurtba, de 1 óra múlva az is távozik. Sajnos.

Kérdező: Április óta napi 2x1 Bio-kultot szedek, az némileg normalizálta a helyzetet, de "ismeretlen" helyre nem merek menni még most sem. Lehet az is baj, hogy a félelem már berögzült. Neked mióta van ez ? és az IBS orvosilag diagnosztizált ?

2023. dec. 28. 10:43
 12/14 anonim ***** válasza:

Érdemes kitapasztalni, hogy neked milyen kajákkal mennyivel jobb a széklet tartás. Nekem a joghurt, tejes és egyéb folyékony, vagy krémes ételek általában serkentik az emésztésem, hajlamosabbak meghajtani.

Utazás előtt érdemesebb szilárdabb, szárazabb ételeket fogyasztani, inkább kenyér féle, esetleg gyümölcs, banán.

A búzakorpa nem rossz, de joghurt helyett inkább magában, esetleg enyhén vízzel felöntve, vagy valamilye műzli szelet formájában szilárdan fogyasztva.

Ha ilyen emésztési gondod van, akkor érdemes lehet a folyadék bevitelt is jobban visszafogni.

A társaság szempontjából ne stresszelj. Nem kell ezt nagyon túlragozni, csak mondj annyit, hogy vacakol a gyomrod, jobb figyelni a wc lehetőségekre és a megállókra. Ha nagyon kritikus a helyzet, akkor meg szólj, hogy vészhelyzet van, azonnal hajtson le a pályáról, hogy meg tudjon állni.

Ha eleve tudod, hogy gondok vannak az emésztéseddel és esélyes a gyakori wc látogatás, meg az ezzel járó kihívások, akkor készülj fel, hogy legyen nálad egy övtáskában vagy egyéb kis méretű személyes táskában egy pár hasznos dologból biztonsági készlet, amit mindig vigyél magaddal a wc-re:

Saját wc papír, mert a nyilvános vécékben elfogyhat (érdemes a gurigáról letekerve eltenni magadnak, így a guriga nem foglal felesleges helyet a táskádban, zsebedben). Lehet akár zsebkendő is, de jobb ha mindkettőből akad nálad. Ha elhasználtál belőle, benzinkúton zsebkendőt venni egyszerűbb lehet és kevésbé kínos, ha látják.

Legyen nálad egy textil zsebkendő, mikroszálas kendő, vagy kis méretű törölköző. Kézmosás után törölközni sem rossz, ha pl. elfogy a papír törlőkendő, de a legfontosabb, hogy ha minden egyszer használatos papír törlőből kifogytál, még mindig van nálad egy vész megoldás, amit aztán ki tudsz mosni. Vészhelyzetben nem válogatunk a megoldások közt...

Alkoholos törlőkendő, ha undorító körülményekkel találkoznál, vagy bármi miatt takarítani kellene magad, előtt-után.

Kis üveg alkoholos kézfertőtlenítő tisztító hatás mellett segíthet esetleges szagok elnyomásában is. Van, akinek segít az alkoholos illat a jobb közérzetben is ha beleszippant. Van aki pont rosszul lesz tőle. Na meg sok féle illatosításban is kaphatók, ezek hatásai is eltérőek lehetnek.

Nem árt, ha van nálad 1 váltás fehérnemű, sőt legjobb, ha nadrág is arra az esetre, ha nem tudnád elkerülni a balesetet. Ne legyen rá szükség, de kisebb kockázat feleslegesen cipelni, mint hogy szükség legyen rá és ne legyen nálad.

Néhány üres nylon zacskó, ha valamit el kéne csomagolni.

Nem árt, ha van nálad egy kampó, nagyobb méretű karabiner, amivel a táskád, kabátod fel tudod akasztani a wc-ben akkor is, ha nincs kiépítve rendes fogas (vagy már letörték).

A telefont vidd magaddal a wc-re és már induláskor írd bele az útitársak számait, ha komolyabb gond ér a wc-ben, akkor jobb ha tudsz segítséget kérni még mielőtt hiányolni kezdenének.

Mindig jól jöhet egy palack víz, nem csak ha inni akarsz...

2023. dec. 29. 20:31
 13/14 A kérdező kommentje:
12es nagyon szépen köszönöm!
2023. dec. 29. 23:03
 14/14 anonim ***** válasza:
92%
12. Én még inkontinencia betéttel bebiztosítom magam. Az nem maradhat ki a táskámból. Sok mindent ki is válthat az általad felsoroltakból. De köszönöm én is.
2023. dec. 30. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!