Milyen lehet az a széles spektrumzavar ami az autizmust képezi,mik tartoznak bele!?
Hallottam és olvastam én már az asperger-szindrómáról,a rett-szindrómaáról/jól funkcionáló autizmusról is.
Milyen területeket érint az emberi életben z ha egy valaki autista egyén/személy!?
Szia, én elvégeztem két szakot is, de évekig nem találtam munkát, mert nem tudtam eladni magam.
Édesanyámmal éltem egyedül. Miután meghalt, megpróbáltak gondnokság alá helyezni, olyan rosszul voltam. Unokatestvérem segített nekem állást találni, és ebben dolgozom már évek óta.
Barátaim, ismerőseim nem tartanak furcsának, de sokan mások igen. Furán jár, furán néz körül átkelés előtt, várakozás közben mászkál, beszélget a kutyákkal.
Az autizmus fajtái:
- Asperger szindróma = enyhe autizmus (pl.: nehezen barátkozik, nem szeret közösségbe jàrni, van néhány mániája, de egyébként ép értelmű, beszél, normál óvodába/iskolába jár, felnőttként képes az önálló életre)
- Gyermekkori autizmus = súlyos autizmus (Màr egészen kicsi korban megjelennek a tünetek pl.: nem kezd el beszélni, nem érti amit mondanak neki, nem figyel a nevére , nem tud úgy játszani a játékokkal, ahogy kellene, gyakran társul hozzá értelmi fogyatékosság, agresszív viselkedés, evés zavar. Speciális óvodába/iskolába kell járnia. Felnőttként általában nem tudnak önálló életet élni.)
- Rett szindróma= lányok autizmusa
- Atípusos autizmus= nem minden területet érint az autizmus pl.: a társas kapcsolatokat és rugalmas viselkedést érinti, de a kommunikációt nem
- Nem meghatàrozott pervazív fejlődési zavar/ egyéb pervazív fejlődési zavar= ezeket akkor kapja az egyén, ha még nem tudják hová sorolják be
Az autizmus 3 területet érint egyebként: kommunikáció, társas kapcsolatok, rugalmas viselkedés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!