Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 2es típusu diabéteszes lehet ées?

2es típusu diabéteszes lehet ées?

Figyelt kérdés

Sajnos 2es cukrlos vagyok... Nem vettem komolyan.

Jó 2 éve derült ki. Fél éve evés után még ilyen 11 feletti volt. Igaz volt bőven lent is. Éhomira meg 8+.

Most romlott meg annyira, hogy 18 környékén mérek. - Volt kihagyás a méréssel.

Próbáltam komolyan venni, meg szeretném is. Viszont már a 4. gyógyszer, egyszerűen kicsinál.

Tudom, hogy a 2 főleg étkezés, életmód, de könyörgöm. Ma pl párolt zöldséget ettem, kks hússal, erre 18. Hajnali mérés is 12.

A gyógyszer amit most szedek pl. egészen biztos nem jó.

2023. dec. 22. 20:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha evés előtt mondjuk 16 volt, akkor nem csoda, ha utána 18. De idővel, ha betartod, működni kezd a diéta és jobb lesz. A tegnapi ételek is számítanak, a mozgás, a szénhidrát raktárak telítettsége.

Van olyan orvos, aki ketogén diétával is kezel, az működhet nagyon gyenge maradék inzulin termelés esetén.

Viszont a nagyon magas vércukorszint öli a bétasejteket. Magaddal cseszel ki. Ha nem szeretnéd szúrni magad, akkor muszáj lesz összeszedni magad.

2023. dec. 23. 09:13
 12/16 anonim ***** válasza:
48%
Ha a kezedbe veszed az irányítást, akkor ez lejjebb fog menni. A lényeg, hogy kialakíts egy olyan étrendet, amit fent is tudsz tartani, mert tény, hogy tartósan kell ezt csinálni. Hosszú távon nem lesz az jó, hogy 1 hétig "jól" eszel, majd utána 3 hónapig nem. Amúgy meg zöldség, hús, bulgur, barna rizs, stb, nagyon sok étel van, ami jó cukorbetegnek, nézz utána, és rakj össze egy étrendet. Nem kell kerülni a gabonákat sem, csak okosan kell csinálni. Én mindig azt mondom, hogy igazából a cukorbetegeknek való étrend az igazából egyenlő az egészséges étrenddel. Tartósan fent kell tartanod egy jó étrendet, és akkor majd jobb lesz. De ha nem tudod mit csinálj, szerintem orvoshoz menni nem szégyen, vagy dietetikus (csak itt figyelj arra, hogy kihez mész, van olyan, aki nekem cukorbetegként mondta a fehér kenyeret reggelire és vacsorára :D).
2023. dec. 24. 10:41
 13/16 A kérdező kommentje:

Ma hatalmasat sétáltam, a kérdés kiírása óta is szigorúan eszek.

Erre aligevés és a kirándulás dacára 13.4es vércukrot mértem.

2023. dec. 26. 20:48
 14/16 anonim válasza:
Mint azt korábban írták. Ez nem egyik napról a másikra fog megváltozni. Ez hónapok alatt fog lejjebb menni. Meg most attól, hogy egy nap sétáltál egyet, nem váltod meg a világot. Rendszeresen kell sétálni, vagy egyéb mozgást végezni. A súlyzós edzéseket érdemes előnyben részesíteni, hogy izmot építs, mivel az izmok részt vesznek a glükóz/vércukor homeosztázisban.
2023. dec. 27. 09:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez mind hülyeség! Én is kettes típusú cukor beteg vagyok. És csak szénhidrátot és kenyeret eszek. E-mellett az E-Homi vércukrom 6,9 - 8,1 között van. A napi átlagban pedig étkezések után 7,6 - 9,4 között van. Tehát még igy is 10 alatt van a vér cukrom. Napi 3 X-i étkezés. Diéta nukú. És még élek!
2023. dec. 27. 17:05
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#15, szerencséd van, mert enxhébb az állapotod, mint a kérdezőé. De ha kitartóan folytatod a leírtakat, te is eljuthatsz abba az állapotba.
2023. dec. 27. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!