Mitől lehet ez a hirtelen rosszullét? Csak sima legyengülés vagy más?
Tegnap este 3-4 lapát havat arrébb dobtam, enmnyi volt az összes megerőltetés. Nem bírtam, abba is hagytam, már kint vert a víz és gyenge lettem.
Bejöttem, itt meg a többiek is megijedtek mert állítólag falfehér voltam, és beszélni is alig volt erőm.
- vert a víz (csurom víz lett még a kabátom is, nem csak a pólóm)
- elkezdtem szédülni
- hirtelen hányingerem lett
- extrém gyengeség fogott el, órákra le is feküdtem (de olyan mértékű, hogy hoztak egy pohár vizet, de azt is kiejtettem)
- jó időre falfehér lettem, nagyon lassan jöttem csak helyre
Azt még tudni kell, hogy kb 2 hete már beteg vagyok, valami vírus elkapott, 1 hétig volt magas láz, most már csak az alap gyengeség van, de az nagyon.
Ez a rosszullét lehet emiatt vagy valami komolyabb szívproblémára utal?
Ilyet még sose éreztem, de ez most engem is megijesztett.
(36 /férfi)
A hólapátolás -főleg ilyen vizes hónál- nehéz fizikai munka.
Most alaposan le voltál gyengülve, sok volt ez a hirtelen terhelés.
Kíméld még magad, és csak fokozatosan terheld.
Ha újra jelentkezne akkor viszont sürgősen orvoshoz kell fordulni, mert pl. keringési probléma is lehet.
Erős fájdalmat ugye sehol sem éreztél?
A "sima" legyengülés nem okoz ilyen panaszokat. Ha mégegyszer előfordul,menj orvoshoz sürgősen! Persze ahogy előttem is írták lehet akár cukor is,vérnyomás,pánik.
Jobbulast kívánok! A karácsony előtti időszak amúgy is elég stresszes mindenkinek.
köszönöm, de semmi pánik nem volt. a teljes nyugalomból mentem le és szintén nyugoidtan elkezdtem lapátolni a havat, de az tény, hogy kb 2 hete nagyon legyengültem. ennyi. de hogy jön ide pánikroham a fizikai aktivitástól?
na meg pánikroham után az ember kifekszik, mert lábra se tud állni a gyengeségtől? hát engem ez meglepett, pont erre nem gondolnék.
erős fájdalmam pedig nem volt, csak mintha a szívem össze-vissza vert volna és az elég vacak érzés. azóta is nagyon gyenge vagyok, de már nem ver a víz, csak 5-10 percnél tovább nem tudok megállni a lábamon.
Hát ha azóta is gyenge vagy,akkor minél előbb fordulj orvoshoz,ne halogasd!
Azért írtuk a pánikot,mert az is tud érdekes dolgokat csinálni.
Értem, na de én tényleg távol állok bármiféle pániktól. na meg napokon keresztül pánikrohamom van? csak mert azóta is kis mozgásra, megerőltetésre lever a víz és gyenge vagyok nagyon.
akkor utána olyat éreztem, mintha kalimpált volna össze-vissza a szívem, na azóta meg érdekes, hogy szinte sose megy 90-100 / 70 fölé. de inkább 90-95 /60 körül van.
ez az az alacsony vérnyomás mire utalhat? hát valahogy fel kéne vinni, mert úgy érzem magam, mint akit agyonütöttek.
Hívd fel a háziorvost, mondd el amit írtál, kérdezd meg, hogy ez lehet-e még a betegség velejárója. A vérnyomást kávéval, tudod felvinni kicsit, és igyál a szokottnál több vizet, mozogj egy keveset.
Nem biztos, hogy a kissé alacsony vérnyomás okozza a gyengeséget és azt hogy kiver a víz. Egy hétig tartó magas láz nagyon megviseli a szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!