Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A rák öröklődik saját tapaszta...

A rák öröklődik saját tapasztalatotok alapján?

Figyelt kérdés
Tehát olyanok írjanak,akiknek van rákos a családban.
2023. dec. 6. 23:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem öröklődött, csak jött. Anyai dédnagyanyám és a veje (szóval papám), apai nagyszüleim... Szerintem nehéz olyat találni akinek senkije nem volt még rákos
2023. dec. 7. 00:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Maga a rák nem, de a hajlam igen.
2023. dec. 7. 00:09
 3/7 A kérdező kommentje:
A hajlam sajnos nem egy kimutatható dolog.Erről kérdeztem a dokit. Kb 1-2 típus van csak,aminél van teszt a hajlam kimutatására. Szóval a hajlamot csak úgy mondják utána,miután rákos lett valaki.
2023. dec. 7. 00:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Apám,anyám rákos volt,én is emiatt rettegek. Több orvost is kérdeztem,de mindegyik mást mondott,szóval gőzük sincs szerintem.
2023. dec. 7. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagypapàm rákban halt meg. Nem tudjuk, fog-e öröklődni. Egyik barátom anyukája, apukája, egyik nagymamája is vastagbél rákban halt meg, náluk sem lehet tudni mi lesz később. Mindenki bizakodik, hogy vele ez nem történhet meg!
2023. dec. 7. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
A hajlam öröklődik bizonyos ráktípusoknál, tumormarkerrel lehet ezeket vizsgálni, de ezek nem egzakt eredményt adnak. Vannak bizonyos ráktípusok, pl. a mellrák bizonyos fajtái, ahol elég nagy bizonyossággal meg lehet mondani (lásd Angelina Jolie elég drasztikus családi hátterét és döntését). Ezeken kívül egyelőre úgy néz ki, hogy a genetika ugyan meghatározza a hajlamot, de a környezeti tényezők és az életmód erősebb faktor (lásd a dohányosok hány %-a lesz tüdőrákos avagy a tüdőrákosok hány %-a dohányos, de ugyanígy a túlsúly/emésztőszervi ráktípusok vagy alkohol/májrák stb. közötti összefüggések). A legújabb kutatások alapján az emésztőszervi rákok kialakulásánál az egyéni bélflóra/baktériumflóra is kritikus szerepet játszik.
2023. dec. 7. 10:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Rokonom úgy lett beteg,hogy fiatal, sportos,jókedélyű ember, családdal, a karrierje csúcsán:( nem dohányzott,nem ivott, nem stresszelt átlagosnál többet...egy csomó ismerősöm meg dagadt,piál,dohányos idegroncs és nekik bezzeg nincs bajuk.
2023. dec. 7. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!