Ez tényleg alkoholizmus lenne?
Szeretek inni, lazának érezhetem magam, jobb kedvem van tőle. Viszont nem vagyok mértéktelen, ritka az amikor lerészegedem. 3 sörnél már nem nagyon tudok többet inni. A negyedik már nem esik jól. Viszont ezt mindig amikor szabadnapom van vagy munka után megiszom. A 30 napból szerintem 20 napon megiszok 2-3 sört. Én alkoholizmusnak érzem mert rendszeres és ha nincs meg az adag akkor nincs kedvem semmihez sokszor. Van munkahelyem, ha dolgozom egyáltalán semmit nem iszok, nincs problémám ezzel kapcsolatban. Gondolkodtam a teljes alkoholmegvonáson. Ez már káros lehet az egészségemre?
30f
Ez nem egyszerűen csak "rendszeres", hanem alkohollal érzed jól magad kb. minden olyan napon, amikor megteheted. Ebből a leírásból már elég egyértelmű, hogy neked már a józanság a nemnormális állapot, amiben nem találod a helyedet.
Ez a mennyiség az egészségedet inkább csak hosszú távon fogja igazán kikezdeni, de átmeneti agyzsugort valszeg most is okoz, amitől egy kicsit lassabb, beszűkültebb, érzelmileg sekélyesebb, stb. vagy, de neked nem tűnik fel.
Nem tudom, mióta csinálod, de ha ezt csak úgy abba tudod hagyni, akkor érezd magad szerencsésnek. Sokan ilyenkor szokták magukat azon kapni, hogy nem tudják úgy ritkítani, ahogy eltervezték, vagy ha igen, akkor két alkalom közt csak azt várják, hogy mikor jön már a következő. Ha ezeket tapasztalod, akkor gyorsan engedd el az egészet, és hagyd békén az alkoholt. Egyesek éveken át sakkoznak az ivási szokásaikkal, hogy "okosan" tudjanak inni, és nem fogják fel, hogy semerre nem haladnak. Igazából könnyebb absztinensnek lenni, mint kevesebbet/ritkábban inni annál, ami jólesne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!