Az ibuprofen tartalmú gyógyszerek között mi a különbség?
Semmi lényegi különbség nincs, a 400mg ibuprofen az minden csomagolás esetén 400mg ibuprofen.
Én is már egy ideje ugy veszem ezeket a recept nélküli gyógyszereket hogy rákeresek hatóanyag szerint a különböző gyártók különböző gyógyszereire, és a legolcsóbbak közül válazstok olyat amit árulnaka patikában...
Vannak ám olyan patikák akik direkt "nem tartanak" ilyen olcsó nem reklámozott gyógyszereket, mert hogy azokon kevesebb lenne a hasznuk. Na az ilyen pénzéhes patikákat kerülöm!
Szoktam venni pl ibumax nevű gyógyszert, 2000-2200 30 darab, míg egy advil ultra forte 30 darabos kétszer ennyibe kerül.
Ugyanugy hat, amugy ezeka tv ben reklámozott gyógyszerek pont hogy a magas reklám költségek miatt is drága, meg háát megengedhetik maguknak hogy drágán adják mert a reklámok hatásásra ezeket kéri a patikában az emberek nagyrésze automatikusan.
Van olyan fajta, amiben eleve oldott állapotban van a hatóanyag. Elvileg gyorsabban hat, mert gyorsabban felszívódik. Gyakorlatilag sosem éreztem különbséget.
A gyógyszerek alakja és bevonata között is lehet különbség, előfordulhat, hogy valaki nem mindegyik fajtát képes lenyelni. Bár pont ezek a tabletták nem olyan extrém nagyok, és nyugodtan össze lehet törni, "legrosszabb" esetben gyorsabban felszívódik.
Általában semmi.
A felszívódás gyorsaságában lehetnek eltérések, vannak gyors felszívódású változatok, pl. Advil, vannak elnyújtott felszívódású (retard) változatok, pl. Algoflex izom+izület, meg persze a "sima" tabletták, ami az előbb említett két véglet között van.
Egyébként meg marketing. Mindenki megpróbálja a saját termékét eladni, meg persze a reklámokban túllicitálni, még arra is csodaszernek állítják be, amire alig hat. (Mondjuk fogfájásra rohadt gyenge az ibuprofen, és önmagában fejfájásra sem a legjobb. Ironikus módon pl. az Algoflex M jobb fejfájásra, mint a forte.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!