Bunkó dolog maszkot venni munkahelyen?
Betegségszezon van és vannak kollégák, akik full betegen jönnek be dolgozni az irodába.
Én meg sajnos mindent elkapok, a hétvégén viszont fontos programom van, nem akarok most lebetegedni. Nyilván észreveszi a beteg kolléga, ha felveszem a maszkot és levágja, hogy miatta, mennyire lennék ezzel bunkó?
Semennyire.
Pláne, hpgy a légkondi is simán teríti a bacikat és vírusokat, uh ha ennyire tartasz h elkapod, akkor ne csak akor vedd fel amikor a kollega a közelben van. Hagyd magadon végig nyugodtan.
Igazából a kollegád vagy kollegáid a bunkók. Ha már valaki bemegy betegen akkor húzon maszkot.
A fő kérdés nem az, hogy a védekezésed bunkóságérzetet kelt vagy sem, hanem az, hogy ez megvéd-e tégedet? Működik-e? Mert eddig úgy tudtam, hogy a maszk inkább a bacik, vírusok kilélegzéskori kijutását fogja meg, tehát nem a viselőt védi, hanem a környezetét.
Az lenne etikus, ha a taknyos krahácsoló truttyogó delikvensek hordanák.
Csak az ffp2es maszknak van ertelme vedekezes szempontjabol.
En felvennem.a helyedben amugy. Szerintem az a bunko aki betegen bemesz dolgozni
2-es igen, működik. A Covid óta vettem észre, hogy távol tartja a megfázásos dolgokat, azóta sokszor alkalmazom is, ha olyan van mondjuk náthás vagyok.
Sima maszk is megteszi.
Én értem, miért gondolod, hogy bunkóság, de attól még nem az. Ez olyan, mintha lenne térdszorító a lábadon, hogy ne erőltesd meg, vagy vastagabb zokni, hogy ne fázz fel.
Én a puszilkodást szoktam ilyenkor nullára csökkenteni, bárkinek van névnapja, szülinapja munkahelyen, felköszöntöm, de nem adok puszit, aztán egy csomóan háborognak hogy de nekik semmi bajuk. És?
Engedd el, nem vagy bunkó.
6-os válaszolónak csak annyi, hogy lehetek még várandós vagy kaphatok kemoterápiás kezelést is éppen, nem volt benne a kérdés leírásában.
(Meg még ezer más oka lehet...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!