Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetek ilyen tünetekkel...

Sterre kérdése:

Lehetek ilyen tünetekkel cukorbeteg?

Figyelt kérdés

Kb 3-4 hónapja hirtelen szédülés kap el, hirtelen jön, tart egy pár percig és el is tűnik.Egyszer viszont el is ájultam majdnem emiatt,de az csak 1x fordult elő.Voltam háziorvosnál aki beutalt neurológushoz,MRI-re de egyik sem hozott sok sikert.

Vérnyomásom a szédülés pillanataiban mértem mindig de az teljesen normális volt. Kicsit utánanéztem a cukorbetegségnek és a szédülést nem láttam a tünetek között. Ezen kívüli tüneteim : furcsa sötét sárga vizelet,utobbi időben nagyon sokat eszek,iszok van hogy folyamatosan rágnom kell valamit. Nagyon-nagyon kívánom az édeset.Folyamatosan már migrén szerűen is fáj a fejem ami fájdalomcsillapítóval sem múlik el.

Láttam a cukorbetegség tünetei között a hirtelen fogyást is de az velem nem fordult elő. Érdemes ezzel megpróbálkoznom a háziorvosnál? Félek hogy olyankor kap el a szédülés ha vezetek, vagy hasonló.

2023. nov. 13. 20:10
 1/10 anonim ***** válasza:

“Félek hogy olyankor kap el a szédülés ha vezetek, vagy hasonló.”

Akkor ne vezess, amíg nem tudod mi bajod van. Neked is bajod lehet és gondolom nem akarsz másokat sem megölni esetleg.

Én nem hiszem, h cukorbetegség, de ennek a kivizsgálása egy egyszerű vérvétellel elindítható, ha megkéred a háziorvost. Ha ő nem tudja egyértelműen kizárni, akkor biztosan beutal a megfelelő helyre. Amúgy jellemző tünet a nagyon erős szomjúság és rengeteg folyadék ivás, emiatt gyakori vizelés, a látás romlása rövid idő alatt akár több dioptriával is.

2023. nov. 13. 20:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Sajnos a munkám miatt nem engedhetem meg magamnak azt hogy ne vezessek.

Látásom miatt nemrég voltam orvosnál az nem lett rossz de szemüvegre van már szükségem. Szomjúságérzetem pedig nagyon sokszor van, mindig valami édesre.

2023. nov. 13. 20:24
 3/10 anonim ***** válasza:

" furcsa sötét sárga vizelet,"

Izmaid nem fájnak? Szedsz valamilyen gyógyszert?

2023. nov. 13. 20:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem fájnak. Nem szedek semmilyen gyógyszert sem.
2023. nov. 13. 20:50
 5/10 anonim ***** válasza:
30%

“Sajnos a munkám miatt nem engedhetem meg magamnak azt hogy ne vezessek.”

Ja ok. Majd ezt írják a sírodra is. Vagy a máséra, aki miattad hal meg.

2023. nov. 13. 21:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal a kérdéssel...

Mennyit iszol naponta? Mert ha 1-1,5 litert, akkor a sötét sárga vizelet nem kitűnő.

Ha narancsos színű és esetleg világosabb a székleted, akkor epe probléma lehet.

Ha meg iszol alkoholt, akkor lehet máj probléma.

2023. nov. 14. 04:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Elég sokat iszom. Van hogy egy nap van 2,5 liter is. Epehólyagom már nincs mivel epekő miatt eltávolították.

Alkoholt pedig nem iszok

2023. nov. 14. 08:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor nagylabor és terheléses cukor vizsgálat.

Szédülés lehet tünet, ha mondjuk 1-es típusú vagy. Sőt az 1-es típusnak lehet a édes evés is jele. És a migrén is. Házidokihoz menj el, hogy szeretnéd, ha megnéznének cukorbetegségre, főleg 1-es típusúra.

2023. nov. 14. 09:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem csak utána mert a háziorvosom eléggé mániás. Nem szereti ha csak úgy beállítok és megmondom neki hogy mi a baj. De mostmár tudom hogy mindenképp el kell mennem.
2023. nov. 15. 12:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Szeressük az ilyen orvosokat... Én imádom az enyémet, mert bármikor kiír bármilyen vérvételt. Nem tudsz váltani véletlen?

Amúgy ha van pénzed akkor el tudsz menni magánba pl Synlabba, de megértem, hogy az nem feltétlenül megoldás

2023. nov. 15. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!