Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szokatlan tünetek, valakinek...

Szokatlan tünetek, valakinek van ötlete milyen betegség lehet?

Figyelt kérdés
2 évvel ezelőtt miután ledöntött 2 hétre anno a covid, miután már kutya bajom volt, elkezdett zsibbadni, érzéktelenné válni szimmetrikusan mindkét kezem, valamint szintén szimmetrikusan mindkét lábam gyengének tűnt, érzésre. Ez az állapot kb. 4 hónapig állt fenn változó intenzitással, majd egyik napról a másikra eltűnt teljes mértékben. A háziorvosom abban az időben gerinc eredetű problémának látta a történetem, és több mozgást javasolt. Ezzel én nem voltam elégedett és tartottam tőle, hogy komolyab baj lehet, ezért elmentem neurológushoz, aki koponya MRI vizsgálatot kért, az pedig negatív lett, így panaszaimat esetleges szorongással magyarázta. Életmódváltással, jobb táplálkozással, mozgással próbálkoztam, a negatív lelet is megnyugatott, hogy talán nem SM betegség, és valóban jobban lettem, így nem is gondoltam közel 2 évig a betegségre. Aztán pár napja egyszerűen felkelve reggel újra ugyanazt az érzéktelen biztonytalanságot, gyengeséget érzem mindkét kezemen. Éjszaka általában roszabb. Próbálom leírni pontosan a jelenséget, mikor fekszem a takaró alatt, mintha nem tudnám meghatározni, hogy pontosan hol van a kezem, mintha "lebegne" főleg csuklótól lefele, a finom mozgások, fogások mintha nehezek lennének, feszültség tölt el olyankor, ha egy kis dolgot kell megfognom, reggelente merevek az ujjizületek, a hüvelykujj párnájában nyomásra fájdalom jelentkezik mindkét oldalon, mintha nagyon megerőltettem volna, maga a kézfej és ujjak olyanok, mint mikor az ember a hidegből tér vissza a meleg szobába és kicsit olyan feszült, merev a keze. A lábak, járás most nem érintettek. Kb 3 hete deréktájon nagy fájdalmam volt egy nagyon apró rossz mozdulatot követően, (talán lumbágó) ami az egyenes tartást, ülést, járást nagy mértékben korlátozta, ez akkor pihenésre teljesen elmúlt néhány nap alatt, azért írtam le ezt, mert esetleg felvetheti a gerinc eredetű probélát, ugyanis miután megjelentek a fentebb említett tünetek, az alsó nyaki szinten érzek enyhe égést, feszültséget, valamint hátra hajoláskor ropog, kattog, enyhén nyom. Valakinek nagyobb hozzáértése, tapasztalata van-e? Lehetséges, hogy csupán a rossz tartástól, sok-sok üléstől, gerincből kiinduló probléma és nem komolyabb, merre induljak el? 24F vagyok.

2023. okt. 21. 16:36
1 2
 11/11 anonim válasza:

Szerintem az a bajod hogy ki fog dobni a csajod egy hét múlva és már érzi ezt a tested és ez eg tresszreakcio rá , nekem ekkor

Voltak ilyen tuneteim

2023. okt. 23. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!