Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Enyhén emelkedett székletkalpr...

Enyhén emelkedett székletkalprotektin eredmény jelenthet gondot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Rengeteg negatív lelettel rendelkezem, ezekkel mentem már el a gasztrósomhoz. Ő első körben IBS-re, vagy felborult bélflórára gondolt az elmondottak alapján, de azt mondta biztos, ami biztos alapon csináltassunk CRP tesztet, de ha nem több 100-as az érték, akkor nem vizsgálódna.

Megkaptam az eredményt, 50 van rá referenciának írva, nekem 72 lett. Tehát oké, nem ment 100 fölé, de félek, hogy referencián felül van. Nyilván menni fogok vissza hozzá, de hetekig nem tudnak még fogadni és én lerágom a körmöm aggodalmamban, hogy valami bajom van-e..

Csak online tudtam megkérdezni egy gasztróst, aki azt mondta, hogy 100 feletti értéknél kell arra gondolni, hogy lehet valami gyulladásos dolog a háttérben. Ez némiképp megnyugtatott, de még mindig nagyon parázom, valakinek van ezzel tapasztalata, ért hozzá?

Köszi a válaszokat!

#IBS #IBD #CRP #calprotectin #CRP eredmény #székletcalprotectin
2023. okt. 18. 14:18
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Nagyon eltűntem azóta, de meg volt a tükrözés, sokat beszéltünk róla előtte a doktorral, jelenleg CSAK ez képes 100% kizárni pl Crohnt, mert csak ez látja a vékonybelet. A hagyományos tükrözés kihagyhatja.

Nálam inkább arra gyanakodtak volna, mint UC, de azt mondta az orvos kb 15% esélyt lát rá, a többi funkcionális dologra utal inkább.

Negatív lett hála égnek, enyhe gyomorgyulladást találtak, én azonban nem elégszem meg az “IBS” diagnózissal, mert valami más, de biztosan okozza ezeket.

nov. 10. 12:22
 22/22 anonim ***** válasza:

20-asnak. Köszi, és is néztem, meg a doki is azt írta a papírra. Azonban attól tartok, fals az eredmény, mert ugye akkor már csak korpás cuccot ettem.

Kérdező! Te kapszulás tükrözésen voltál vagy simán? Én írtam, hogy augusztus végén megyek altatásosra. Meglett szeptember közepére a szövettan is. Kedden megyek kontrollra. A tükrözés után azt mondta a páromnak, hogy nem találtak semmit, plusz a szövettan is negatív lett. Azt írta a papírra, hogy az eredménytől függ, de lehet, kellene a kapszulás vékonybél tükrözés is, pont azért, amit te is írtál. Sajnos én azt nem tudom bevállalni, mert horror áron van. Én sem elégszem meg az "IBS" diagnózissal, de őszintén szólva elfáradtam. Fizikailag és lelkileg is.

Te hol csináltattad a kapszulásat és mennyi volt? Ha gondolod, privátban is megírhatod. Köszi szépen!

nov. 10. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!