Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Emelkedett TSH mikortól...

Emelkedett TSH mikortól szorul gyógyszeres kezelésre?

Figyelt kérdés

2018 óta biztosan felső határ közeli, de inkább azt meghaladó a TSH értékem (4,6 - 7,2 között) normál T3 és T4 mellett. Szinte az összes tünetet tapasztalom magamon. Az utóbbi időben brutál módon hullik a hajam, de mellette nem tudok fogyni (nem vagyok kövér, de hízok magamhoz képest), illetve a libidóm is érezhetően csökkent az utóbbi években és fáradékony vagyok. Háziorvosom szerint ez még nem az a szint ahol gyógyszeresen be kellene avatkozni, figyelni kell. Vasat, cinket, D és B vitamint, magnéziumot szedek 3 hónapja, de továbbra is hullik a hajam és ez zavar leginkább.

Ma voltam újabb labor vizsgálaton magán úton. TSH, T3, T4, szabad tesztoszteron, totál tesztoszteron, SHBG, ösztrogén és albumin szint meghatározást kértem.

Nektek milyen TSH szint mellett voltak panaszaitok? Mikor kellett gyógyszeresen beavatkozni?

2022. máj. 11. 12:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7 feletti értékre adtak gyógyszert. T4, T3 rendben volt. Előtte már éveken keresztül 4 felett volt. Anti- Tpo magas. Ezek a tüneteim: elvékonyodott haj, mindig fázom. Időnként éjszakai izzadás.
2022. máj. 11. 13:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Jelenleg milyen értéken vagy a gyógyszer mellett? Sikerült beállítani? A panaszaid megszűntek?
2022. máj. 11. 13:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen, sikerült. Most 2 alatt van az értékem. A tüneteim ugyanazok most is.
2022. máj. 11. 13:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Mióta szeded a gyógyszert?
2022. máj. 11. 14:05
 5/11 anonim ***** válasza:
4 éve. Egyszer már emeltek az adagon.
2022. máj. 11. 14:09
 6/11 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, hogy a hormonpótlás megszünteti a tüneteket. 😕
2022. máj. 11. 14:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valakinek igen, valakinek nem. Én mondjuk nem vagyok hízásra hajlamos. Sovány vagyok most is, régen is az voltam. Durva tüneteim nincsenek.
2022. máj. 11. 14:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Pulzusod milyen ?
2022. máj. 11. 15:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Kicsit emelkedett. 80-90 között. Ami a túlműködés jele lenne, de ahogy olvastam alulműködés esetén is előfordulhat.
2022. máj. 11. 16:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem is emelkedett a pulzusom. /1-es/
2022. máj. 11. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!