Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Minden fogmosásnál vérzik az...

Minden fogmosásnál vérzik az ínyem. Lehet valami komolyabb gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Pár hónapja vérzik az ínyem amikor fogat mosok, hol enyhébben, hol erősebben.

22 éves vagyok, soha nem volt semmi gond a fogaimmal, nem is tömték be egyiket se soha.

Olvastam hogy C vitamin hiány is okozhatja ezt, semmilyen vitamint nem szedek, sajnos a táplálkozásom se tökéletes.

Ma vettem 1500 mg-os c vitamint, napi 1 kapszulát kell bevenni, 60 db van a dobozban.

Valamint vettem meridol szájvizet és paradontax fogkrémet, már 3 napja azzal mosom a fogam de még mindig vérzik. Alul kicsit be van dagadva az ínyem és elég piros is, meg néha fáj.

Mintha lenne rajta fogkő is, legalábbis úgy látom.

Páromnak is vérzett sokáig az ínye, ő ajánlotta a meridol szájvizet mert az elvileg jó erre, ő vitinne-t is szedett, attól rendbejött neki.

Sajnos nem csak C vitamin hiány okozhat ínyvérzést, hanem rosszindulatú haemotológiai elváltozások is.

Mennyire kéne aggódnom?

Elképzelhető, hogy csak vitaminhiány miatt van?

A családomban sok személynek volt ilyen baja, apukámnak is régebben. Lehet ez örökletes?

Szeretnék elmenni fogorvoshoz, de félek is, mert ha leszedi a fogkövet és nem áll el a vérzés, akkor simán lehet hogy leukémiás vagyok...

2023. okt. 6. 21:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
De akkor is muszáj fogorvoshoz menni... én ezt nem hagynám annyiban, jobb lenne, ha fogínygyulladás miatt szép lassan kihullananak a fogaid?
2023. okt. 6. 21:17
 2/11 A kérdező kommentje:

Azt egyáltalán nem akarom hogy kihulljon, szörnyű lenne..

Csak az a fura, hogy eddig sose volt baj a fogaimmal, kb 1 éve voltam magán fogorvosnál, azt mondta rendbe vannak a fogaim, szépek, egészségesek.

Régebben is vérzett néha, pedig extra soft fogkefét használok. Amikor nagyon óvatosan mosom, akkor van hogy egyáltalán nem vérzik, vagy csak nagyon kicsit.

Egyébként magától napközben sose vérzik, csak mosásnál.

Elvileg leukémiánál vagy vérzékenységnél csak úgy spontán is "dől a vér" az ember szájából.

Remélem tényleg "csak" valami íny- vagy fogbetegség, az könnyen rendbehozható.

2023. okt. 6. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a leírásod alapján nem a leukémia jut az ember eszébe, hanem a fogkő. Egy év alatt kialakulhat. Írod is, hogy gyulladt az ínyed, azért vérzik. Simán attól is begyulladhat, ha olyat eszel, ami felsérti.

Irány a fogorvos.

2023. okt. 6. 21:34
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Igazság szerint, azért jutott eszembe a leukémia, mert néha fájdogál a térdem, meg az alkarom, meg fáradt is vagyok sokszor, de ez lehet amiatt is mert nagyon sokat dolgozom, későn fekszem le és korán kelek, nagy a hajtás a munkahelyen.

Nemrég múlt el a menstruációm, viszont nem volt erősebb a vérzés mint szokott lenni és ugyanúgy 5 napig tartott.

Voltam vérvételen még nyáron, trombocita, hemoglobin és fehérvérsejt is normál tartományon belül voltak.

Remélem azóta nem alakult ki nálam akut leukémia, elég hipochonder vagyok sajnos és beképzelek magamnak mindent..

2023. okt. 6. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fogkő miatt szokott vérezni. Ha évente egyszer elmegyek leszedetni, akkor utána nem vérzik.
2023. okt. 6. 22:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Megint a csaj aki hetente megkerdezi nem e leukemias
2023. okt. 6. 22:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os, miről beszélsz?
2023. okt. 6. 23:32
 8/11 anonim ***** válasza:

tipikusan fogínygyulladásra utaló jelek. ha egy éve voltál fogorvosnál, akkor pont ideje újra elmenni egy ellenőrzésre, alapból évente kéne.

ilyenkor általában fogkőleszedés és szájvizes öblögetés segíteni szokott.

mondjuk 3 nap alatt ne várj sokat, inkább 1-2 hét mire rendbe jön.

2023. okt. 7. 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Fogorvosnak mutasd meg,a táplálkozást meg rakd rendbe,a tablettás c-vitamin kevés lesz,a napi elegendő nyers zöldség-és gyümölcs fogyasztásod is legyen meg.
2023. okt. 7. 21:48
 10/11 anonim ***** válasza:
A stresszre sokkal inkább kell gondolni a leírt tüneteid hátterében, mint valami súlyosra.
2023. okt. 8. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!