Mi lehet a gond?
Nem rólam, hanem a páromról van szó, egy 19 éves fiúról.
Kedd óta folyamatosan szédül, ami hányingerrel is párosul. Pénteken hányt is. Ha áll, akkor elszabadul a pokol. Azt mondja olyan, mintha forogna vele a világ. Ha megmozdítja a fejét, attól is szédül, még jobban is. Ha fekszik, akkor valamivel ez elviselhetőbb, de ugyanúgy szédül. Azt mondta, hogy az alvás az segít valamit, de nem sokkal ébredés után vissza is tér ez a szédülés.
Mérték a vérnyomását is otthon. Egyszer alacsonyabb volt, utána már közelített a normálishoz, de a szédülés ugyanúgy megmaradt.
Egyéb panaszai igazából nincsenek. Például ízületi fájdalom, vagy ilyesmi. Viszont, ami furcsa, hogy alapjáraton mindig meleg a teste (hamar is izzad, már 24-25 fokban is), de mióta ez a szédülés van, többször is előfordult, hogy hidegek voltak a kezei és a lábfejei, ami egyáltalán nem vall rá.
Egyéb infók róla, hogy asztmás, illetve por- és penész allergiája van. Valamint (ennek a nevét nem tudom pontosan) hajlamos azt hiszem a trombózisra, vagy valami hasonló, komoly dologra.
Mi állhat a háttérben? Előtte még nem fordult vele ilyen elő. Úgy értem, hogy a szédülés nem múlt el pár másodperc/perc után, hanem ennyire megmaradt. Ha volt már valaki hasonló szituációban, mitől múlt el neki ez a rémálom?
Illetve ha megnézettetnénk, akkor hova kéne mennünk? A háziorvoshoz vagy valamilyen más szakemberhez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Rendben, köszönöm!
Az egyébként mit mutatna ki?
Nem ütötte be a fejét, meg semmi ilyesmi. Kedden kezdett el szédülni valamikor délután, amikor egyszer felállt.
Én is egyébként valami ilyesmire gondoltam. Középfül gyulladás lehetne esetleg? A füle nem fáj, és nincs is baj a hallásával.
Rábeszélem, hogy hétfőn menjen el orvoshoz. Köszi a válaszod!
Hát ez így a legbanálisabb dologtól kezdve lehet konkrétan bármi.
Mindenképp orvos,ha nagyon rosszul van,hívjatok mentőt..a sürgősségin legalább több mindent megnéznek úgy,hogy nem kell hónapokat várni a kivizsgálásokra. :/ Tudom,kissé drasztikusan hangzik..
Jobbulást Kívánok és remélem semmi komoly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!