Minek ropognak a térdeim edzés vagy tánc közben?
Nekem is ropog a térdem is és a bokám is, már több éve. A bokám most egy kicsit jobban csinálja. Nagyjából adott pozícióban, vagy a környékén roppan.
Orvos 1 véleménye: Nem mozog eleget. Mondom, hetente 200km-t biciklizek. Ja, akkor azért.
Orvos 2 véleménye: Ezzel nem lehet semmit csinálni, ez csak rosszabb lesz, kopás okozza.
Orvos 3 véleménye: Tornáztatni kell!
Gyógytornász: Ez már ilyen marad.
Úgyhogy, próbálkozhatsz tornával, de esélyes, hogy ilyen marad. Legalábbis én a saját helyzetemet sem tudtam javítani. Érdemben nem romlik és ez is eredmény! Háziorvosnál (beutaló) és ortopédián próbálkozzál azért!
Én úgy tudom, hogy vagy a porcok és a szalagok ahogy helyezkednek (pl. ha valaha akadt már be az állad, ugyanez történik.)
Vagy volt tanárom, aki azt vallotta, hogy a porcok és ízületek közötti légbuborékok pattannak :))
Csak akkor veszélyes, ha ropogtatni akarod és feszegeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!