Ezek milyen értékek? Mégsem a pajzsmirigy gátol meg a fogyásban?
Sziasztok!
Írtam már ki kérdést, szerintem emlékszik is rá pár ember.
Én voltam az, aki 1600-1800 kalórián, napi 20.000 lépéssel, és heti 5 súlyzós edzéssel férfiként nem tud fogyni.
Mivel endokrinológiára október végére kaptam időpontot és nem vagyok egy türelmes ember, ezért úgy gondoltam, hogy inkább fizetek egy magánvérvetelen és addig is tudjam, hogy vajon hogy állok..
Megérkezett az eredmény:
TSH: 1.32 (referencia: 0.40-4.00)
Ft3: 3.0 (referencia: 2.8-6.5)
Ft4: 10.6 (referencia: 9.0-19.0)
anti-TPO: 0.1 (referencia: -8.0)
Thyreoglobulin: 6.90 (referencia: 3.68-64.15)
Thyreoglobulin elleni AT: 1.19 (referencia: -4.11)
Ahogy látjátok, mindegyik referencia értéken belül van.
Viszont, feltettem egy pajzsmirigy betegekkel teli Facebook csoportba ezt a kérdést, és ott azt írják, hogy ez közel sem normális.
Most akkor jók az eredményeim, vagy sem? Ha nem, miért nem, illetve mi a megoldás?
Nálunk is hasonló a helyzet, október végére kaptam időpontot. Ez a vérvétel magán úton történt. Bementem, fizettem, levették a vért és kiküldték az eredményt. Ennyi.
Köszönöm, és viszont! :)
171 cm és 69-70kg környékén mozgok. 3 évvel ezelőtt váltottam életmódot, 8 hónap alatt leadtam 35kgot. Ezzel a 69-70kg-mal összesítve -40kgnál járok.
Minden ember ezt mondja..
Csak azt nem értitek meg, hogy ennyi mozgás mellett 1600 kalórián fogynom kellene még akkor is, ha 65kg lennék. 1600 kalória az alapanyagcserém elméletileg. Aki pedig az alapanyagcseréjét eszi meg, az fogyni fog. Na nálam nem ez a helyzet, és ez zavar. Nem fogyni akarok már, de az nem normális, hogy ennyitől nem megy le semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!