Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elutasíthatom a gyomortükrözést?

Elutasíthatom a gyomortükrözést?

Figyelt kérdés
2019-ben Szlovákiában megállapítták a gluténérzékenységet.Azóta minden évben jók az eredményeim!Mivel Mo élek,ide jöttem férjhez és itt született a gyermekünk úgy döntöttem akkor szeretnék itt orvoshoz is járni!Ma el is mentem ahol is közölték,hogy újra tükrözés lessz,talán ez még annyira nemis rémit meg hanem,hogy mostantól a dátumig vissza kell terhelnem a glutént és félek,hogy nem fogom bírni 🥺
2023. aug. 25. 11:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mért, szerinted törvény írja elő a gyomortükrözést? Egy masszívan felnőtt ember, feleség, anya hogy lehet, hogy ennyire nincsen képben a jogait illetően? A tested fölött kizárólag te rendelkezel, senkinek nincs joga hozzádnyúlni a beleegyezésed nélkül (kivéve a személyiségi jogaikban bíróság által korlátozottakat).

Amúgy meg semmivel nem lehet indokolni a kellemetlen vizsgálatot, semmivel nem jutsz előbbre általa. Minek akarsz orvoshoz járni, nem elég a diéta? Ez magán vagy állami?

2023. aug. 25. 11:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben így van ahogy írod!Annyit elfelejtettem leírni,hogy szeretném igénybe venni az adókedvezményt is és hiába van szlovákul meg a papírom róla kell magyarul(ezt már a hivatalban mondták)!és nem adták oda,mert állítólag az akkori eredményeim nem eggyértelműek!ez állami nem magán!Szóval most őrlődök,mert valljuk be a mai világba 120ezer forint is pénz és a gluténmentes termékek nem potyognak a fáról sajnos!😏
2023. aug. 25. 11:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

És kötelező a gluténérzékenység megállapításához a tükrözés? Nem is arra való. Mondjuk, a diéta abbahagyása viszont kötelező. Mindössze az alapinformációt hagytad ki a kérdésedből.

Eldöntöd, hogy megér-e neked a tested kínzása 120 ezer forintot. Nekem a tízszerese se érné meg. Eddig is eléltetek valahogy.

2023. aug. 25. 12:00
 4/18 A kérdező kommentje:
Mindenképp kötelező hiszen biopsziát vesznek.Ez gondolom itt is úgy működik ahogy szlovákiában!Igen kihagytam,nemis értem miért felejtettem el!Hát megmondom őszintén ha egyszer lenne ez az összeg letojnám,de ez amíg adózok addig jár!
2023. aug. 25. 12:13
 5/18 anonim ***** válasza:
A gluténérzékenység megállapításához nem kell biopszia.
2023. aug. 25. 12:18
 6/18 A kérdező kommentje:
"A vékony bélbiopsziát gyomortükrözéssel végzik, azt követően pedig laboratóriumban, mikroszkóp alatt megvizsgálják a mintát"
2023. aug. 25. 12:49
 7/18 A kérdező kommentje:
"Gluténérzékenység diagnosztizálása szövetvizsgálattal – biopsziával"
2023. aug. 25. 12:50
 8/18 anonim ***** válasza:
Anélkül is lehet vérből.
2023. aug. 25. 12:56
 9/18 A kérdező kommentje:
De az nem ad teljes valós képet!és az én vérképemben az egyik negativ a másik pozitív majd lett a biopszia ami pozitív lett!
2023. aug. 25. 12:58
 10/18 anonim ***** válasza:
Akkor mért tetted fel a kérdést, hogy kötelező-e, mikor te magad írod, hogy kötelező. Kell neked az évi 120 vagy nem kell, ez a kérdés, de ebben nem mi döntünk. Nekem nem kéne.
2023. aug. 25. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!