Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ebből a laboreredményből mire...

Ebből a laboreredményből mire lehet következtetni?

Figyelt kérdés

31 éves férfi vagyok és androgén alopéciam van elvileg. Ezért csinaltattam egy dht és tesztoszteron szintet.

De nem értem. Alacsony a dht, akkor, hogy hullhat a hajam?

A minoxidilt lassan 4 hónapja használom, de az ég világon semmi eredményt nem értem el vele.

Mitől lehet androgén alopéciám akkor?

[link]

2023. aug. 23. 23:12
 1/2 anonim ***** válasza:

A DHT a tesztoszteron kb. 1/10-ből alakul át az 5-alfa-reduktáz enzim közreműködésével. Attól viszont még a biol. aktív tesztoszteron szintje emelkedett, amely szintúgy okozhat androgen alopeciát.

A minoxidil egy helyi keringésjavító gyógyszer, ha az sikertelen, és valóban androgen alopecia van a háttérben, akkor érdemes lehet a fent említett enzim gátló gyógyszerét kipróbálni, a finasteridet.

2023. aug. 25. 01:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Ja, és amit nem tettem még hozzá, hogy azért egyéb okai is lehetnek, kellene egy pajzsmirigy hormonpanel, egy totál vas/ferritin szint meghatározás, egy antinukleáris Anti test (ANA) vizsgálat, mindezek azért, hogy kizárják a vasháztartás zavarait, az autoimmun problémákat, illetve a pajzsmirigy-hipofízis-hipotalamusz tengely eltéréseit, amelyekben keletkező hormonok szintén hatással lehetnek a szexuálhormonok szintézisére.
2023. aug. 25. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!