Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ezek a tünetek gyomorfekélyt...

Ezek a tünetek gyomorfekélyt jeleznek?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 hete ebéd után elkezdtem fulladni, valami váladékot is éreztem hogy felszakad, meg bedugult az orrom. Ez eltartott pár napig, hogy ebéd után fulladtam, köhögtem, igyekeztem is lassabban és kevesebbet enni. Ahogy ez javult, a köldökön felett előjött ilyen éles fájdalom, mintha egy pillanatra belemarna valami a gyomromba, ezt napi szünten többször érzem. Meg evés, ivás után puffadok, böfögnöm kell nagyon sokat. Mintha valami váladék is csorogna le a garatfalon.

Ennek előzménye, hogy tavasszal is voltak hasonló tüneteim: akkor a bal bordáimnál szúrt az oldalam, evés után puffadás, böfögés, fingás elég extrém mértékben. Emiatt voltam is gasztroenterológusnál, aki akkor vizsgálat nélkül írt fel Esomeprazol Sandoz gyógyszert + probiotikum szedést javasolt. Nagyjából 2-3 hónapig nem volt panaszom, bár nem vettem észre hogy a gyógyszer szedéssel összefüggésben lett volna, igazából mire eljutottam oda már elmúltak a panaszok. Most pedig hasonló tünetek jelentkeztek. Hozzátenném hogy évek óta van ez az orrdugulás, evés utáni krákogás, viszont más tünet idén tavaszig nem jelentkezett. Az orrdugulást, köhögést allergiának diagnosztizálták akkor, egy ideig szedtem is rá gyógyszert + orrsprayt, viszont nem igazán használt. Érdekes hogy amikor elkezdtem szedni az Esomeprazolt, akkor viszont rögtön megszűnt az orrdugulás. És pont február környékén volt nagyon durván bedugulva az orrom, mielőtt a többi tünet is előjött. Milyen vizsgálatra kellene mennem, gyomortükrözés vagy valami teljesen más oka lehet?

2023. aug. 21. 13:11
 1/1 anonim ***** válasza:
Inkabb rekeszsérv és/vagy reflux lehet. Nem zár zendesen a gyomor záróizom. A sav gőze meg irritálja a nyálkahártyád. De majd inkabb orvos mondja meg, majd ird meg mi volt.
2023. aug. 22. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!