Gyomorfekély lehet?
Mi lehet a baj? A tüneteim egy nagyon stresszes időszak után/közben kezdődtek. Először éjszakai izzadás, hányinger, rosszullét, öklendezés, 5 kg fogyás, rövid ideig tartó éjszakai gyomorszáj környéki fájdalmak, alsó borda körüli fájdalmak, gyengeség érzés, evés után teltség érzés. A háziorvos írt fel savlekötőt, szerinte gyomorfekély. Két hete szedem, diétázom, sokat pihenek, jelenleg a tünetem az erős gyengeség. Néha rosszullét.
37 éves vagyok, a székletem nem véres, nem fekete. Székrekedés, hasmenés nincsen. Mi lehet ez? Tapasztalt már hasonlót valaki? A válaszokat előre is köszönöm szépen.
Az általad leírt tünetek számos különböző állapotot jelenthetnek, és nem vagyok orvosi szakember, így nem tudok pontos diagnózist adni. Azonban a tüneteket tekintve, a gyomorfekély valóban egy lehetőség, különösen ha stresszes időszakot tapasztaltál, és a gyomorfájdalom, émelygés, hányinger jellemző.
A gyomorfekély olyan fekély a gyomor nyálkahártyáján vagy a nyombélfalban, amely általában gyomorsav túltermelődésével és a nyálkahártya károsodásával jár. A stressz és a táplálkozási szokások is hozzájárulhatnak a gyomorfekély kialakulásához.
Fontos, hogy folytasd az orvos által felírt savlekötő szedését és tartsd be az ajánlott diétát. Ha a tünetek nem enyhülnek vagy súlyosbodnak, vagy új tünetek jelentkeznek, mindenképpen fordulj újra orvoshoz, hogy további vizsgálatokat végezhessenek és pontosabb diagnózist adhassanak.
Mindig ajánlott konzultálni egy szakorvossal vagy háziorvossal, akik alapos vizsgálatot végezhetnek és megfelelő tanácsokat és kezelést javasolhatnak a konkrét helyzetedre. Az orvosod lesz a legjobban felkészült arra, hogy meghatározza a tüneteid okait és megfelelő kezelést javasoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!