Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy duzzanat? Aggodalo...

Lanadelreyfan99 kérdése:

Pajzsmirigy duzzanat? Aggodalomra okolhat?

Figyelt kérdés

1 eve voltam endokrinologusnal ahol a TSH szintem magas volt, pajzsmirigy alulmukodesre vagyok hajlamos, azota nem voltam vizsgalaton de extrem faradekonysag a legfobb tunetem, nem tudok semmit veghez vinni mert allandoan faradt es frusztralt vagyok, puffadtnak erzem magam edzes utan/ eves utan, kozben kialakult etkezesi zavarom is a sulynovekedes miatt, bulimia ami a helyzetet csak rosszabbithatja, azert nem jutottam el meg doktorhoz mert tul draga es dolgozni sincs energiam hogy megkeressem az arat, depresszios vagyok mostansag de itt van a kep az allam alattrol, mennyire kellene aggodnom?

[link]

2023. aug. 20. 09:17
 1/9 anonim ***** válasza:
A képen a nyakadnál semmi elválltozás nem látható! A fejednél viszont két oldalt látható duzzanat. A pazsmirigy inkább a nyaknál van!
2023. aug. 20. 09:34
 2/9 anonim ***** válasza:
A képen nem látszik egyértelműen!
2023. aug. 20. 09:36
 3/9 A kérdező kommentje:
igen, rosszul fogalmazhattam, nem tudom hogy ez a nyalmirigy vagy nyirokcsomo, a bal mar ott van kb masfel eve, nem ment le, a jobb meg kb aprilis ota van ott
2023. aug. 20. 09:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen rossz jel. Mikor a pajzsmirigy már megnöveli magát akkor az már azt jelenti nagyon szeretné a szervezet a több hormont. Igazából már az emelkedett TSH is ezt jelenti, ami már eleve túl széles skálára van hagyva. Kb 2-ig normális, afölött már igazából enyhe alulműködést jelez. Ha meg már a pm is duzzad ott már erősebb az alulműködés. Sajnos az orvosok engem is elhajtottak míg a T4 alá nem ment az értékhatárnak. Borzasztóan szenvedtem már pedig, de az ő istenük az értékhatár sajnos. Itt van egy táblázat ahol a valóban egészséges értékek szerepelnek:

[link]

2023. aug. 20. 09:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a tsh magas, nem fog magától visszamenni. Nem értem,miért nem adtak gyógyszert. A duzzanat megléte vagy nem léte semmit nem jelent. A vérvételből lehet mindent biztosra mondani.
2023. aug. 20. 11:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja és az államiban is van endokrinologia,ingyenesen. Miert kene "megkeresni az árát"?
2023. aug. 20. 11:38
 7/9 A kérdező kommentje:
6. mivel idopont itt arra kb novemberre lesz
2023. aug. 20. 11:47
 8/9 A kérdező kommentje:
ingyenesnel voltam tavaly, nem adott gyogyszert mert azt mondta szedjem a szelent es jod tablettat es egy ev mulva menjek vissza:) a pajzsmirigyem megvizsgalasa is azt eredmenyezte hogy fekete pontok voltak a pajzsmirigyemen, de azt mondta nem kell ra hormon… szoval ezt hanyagolnam
2023. aug. 20. 11:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor ne hanyagold. Ha tüneteid vannak,előbb is fogadnak. Aztán ha gyógyszert ir,sűrűbben fog kontrollra visszarendelni,nem kell mindig időpontot kérni. Háziorvos ad beutalót. Azzal felhívod az endokrinológiát,közlöd,hogy rosszul vagy és akkor fogadni fognak.
2023. aug. 20. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!