Nőgyógyászati bajod nincs (persze csak ha nő vagy)?
Mert pl ciszta és egyéb nőgyógyászati betegségek is okozhatnak puffadást.
2023. aug. 7. 14:47
2/13 A kérdező kommentje:
Igen ,nő vagyok.
Voltam egy hónapja nögyógyászaton nem ezzel a problémával,megvizsgált,de semmit nem talált.
A csokoládét egyáltalán nem bírja a gyomrom,azt kiiktattam.
Próbáltam teákat inni,igaz nem kúra szerűen,lehet ez a baj,de nem tudom,hogy mit csinálhatnék?!
2023. aug. 7. 14:50
3/13 anonim válasza:
Na és SIBO irányába nem zajlott még vizsgálat, a laktóz kilégzési teszttel lett kizárva? Mennyit idegeskedsz?
2023. aug. 7. 15:20
4/13 A kérdező kommentje:
Hu utána olvastam a SIBO jelentésének,mert nem tudtam mit jelent,de ez nagyon hasonló ami nekem is van,ezt még nem nézettem meg. Ilyen tesztet melyik orvos csinál? Vérvételel volt a laktóz teszt. Mostanában sokat idegeskedek,szedek rá citromfű te kapszulát.
2023. aug. 7. 15:29
5/13 anonim válasza:
En egyszer vegiggondoltam, mi mindent nem birok. Ezeket szinte teljesen elhagytam, es nem puffadok. Neha mikor bunozok, masok foztek pl, ugyanugy. En tudom, hogy ezektol, hiaba jo a labor, az ultrahang.
2023. aug. 7. 19:04
6/13 A kérdező kommentje:
Hm érdekes,pl. most pár órája ettem brassoit,aztan ittam rá kb. 1órára rá egy kavet és egyszerűen azt érzem felrobban a gyomrom,vettem be egy quamatelt,és ittam szódabikarbónás vizet,az neha segít,de meg mindig nem az igazi
2023. aug. 7. 19:08
7/13 anonim válasza:
A SIBO-t laktulóz kilégzési teszttel állapítják meg. Sok laborban csinálják kb. 20 ezer forint és három óra ha jól tudom. Tudomásom szerint csak magánúton elérhető, orvos nem feltétlenül kell hozzá.
2023. aug. 7. 20:01
8/13 anonim válasza:
Lehet nem cöliákiás gluténérzékeny is. Azaz a labor nem mutat eltérést, viszont a tüneteket 100% hozod.
Nálam pl nem glutén "csak" a búza, viszont arra azonnal reagálok - puffadás, hányinger (hányás is előfordul), hasmenés, grcsök.
Laktózérzékenységem is van, de az még oké, arra ott a tabletta, amikor épp nincs kéznél laktózmentes termék.
2023. aug. 8. 11:45
9/13 A kérdező kommentje:
Hú hát igen én is elég sok mindenre gondolok,de pl. ma amikor ettem ,észrevettem,hogyha egy két falattal is túl eszem magam ,máris elkezdek puffadni,úgyhogy mostmar erre is figyelek,pár falat és később folytatom,sokszor kevesebbet! Ezt csak azért írtam le,hátha valakinek tudtam segíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!