Hogyan védekezhetnék az uránium-radioaktív sugárzás ellen?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Ukrajnában élek, és úgy van, hogy Augusztustól kezdve itt ahol élek a körzetben urániumot fognak pakolni-szállítani. Ha jól tudom, ez rákkeltő, hogyan védekezhetnék a sugárzás ellen? Fiatal vagyok… nem szeretném kockára tenni az életem, nagyon pánikolok már hetek óta emiatt.2023. júl. 19. 16:42
1/2 anonymousreview60 

válasza:

Idióta, lusta kis szünidős köcsög vagy.
De ha mégsem, akkor "Ha jól tudom, ez rákkeltő". Jól tudod. A víz meg fulladást, az oxigén tűzhalált okoz.
Ha valóban is lesz üzemanyagátrakás vagy -szállítás a közeledben, az olyan távolságra lesz, hogy hatása nincs kimutatható rád. Azt a konténert, amibe bepakolják az üzemanyagot, nyalogathatnád is, akkor sem lenne bajod.
2/2 Ypszilon1980 

válasza:

Sehogy. Ha szállítás van, vagy egyéb akció, akkor azt nekik kell úgy tárolni, hogy a környezetre ne legyen veszélyes. Kérdés, hogy milyen fajta, dúsított vagy szegényített, ez utóbbiból lőszereket lehet gyártani, az nem annyira radioaktív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!