Ez alvási apnoe lehet?
Sziasztok!
Gyanakszom az alvási apnoére, de nem vagyok biztos benne.
Óránként felkelek, viszont rögtön vissza tudok aludni. (amikor felkelek akkor jellemzően mindig étel után kutatok, valúszínűleg a vércukrom leesik. Még nem próbáltam, hogy megmérem rögtön alvás után, de a mai nap ezt megteszem)
Az alvási apnoe tünetei közé tartozik a reggeli fejfájás, szájszárazság, fáradékonyság napközben. Ezek közül egyik sem igaz rám, sőt, gyakorlatilag kipihenten ébredek mindig, olyannyira, hogy 6 órakor kelek és 8 órakor már edzek. (heti 5 alkalommal edzek, naponta sétálok 12-15kmert, szóval elég aktív vagyok) Az alvási apnoében szenvedők gyakran még napközben is eltudnak aludni annyira fáradtak, e helyett én szinte azonnal ki tudok kelni az ágyból és ha kell, akkor felkelés után 1-2 órára már edzek is.
Viszont 1 tünetet észrevettem. Amikor még nem alszok (amolyan félig ébren vagyok még) gyakran észreveszem, hogy valamilyen oknál fogva elfelejtek levegőt venni, ez alapján viszont egyértelműen alvási apnoe, viszont furának tartom, mert, mint írtam, nem vagyok fáradt és gyakorlatilag semmilyen tünet nem jellemző rám ezen kívül. Mindig kipihenten ébredek, amikor pedig felkelek éjszakánként, szinte azonnal vissza tudok aludni.
Mi lehet a probléma? Engem nem feltétlen zavar ez, viszont, ha ez valóban alvási apnoe akkor kezeltetni kell, mert nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!