Csomók testszerte. Mitől?
A zsírsejtek igen nagy méretűre tudnak nőni, akár több cm nagyságúra. Felnőtt korban a zsírsejtem már csak kevéssé szaporodnak, hízással a sejtek mérete nő meg.
Ezek a nagyobb sejtek kézzel is tapinthatóak.
Esetleg arra tudok gondolni, hogy beütötted magad és a zsírszövetben kis vérömleny alakult ki. Ez nem feltétlenül látszik kívülről lila foltként.
A daganatok kalciumot tartalmaznak, azért látszanak a röntgenen. Ha az UH sem lát semmi kórost, akkor nem ilyen irányba kell idulni.
A zsírszövetben nagyon ritkán alakul ki daganat.
A zsír raktározása nagyban függ a hormonháztartástól, emiatt a menzesszel is kapcsolatban van.
Beszélj a háziorvosoddal, lehet, egy gyulladáscsökkentő enyhít a tüneteken.
A gyulladascsokkento mindig enyhít a tuneteken, de utána kezdődik elölről. A combomban hátul-oldalon több centis csomok vannak, mindkét oldalon, szimmetrikusan. Felkaromban hasonló a helyzet. Valamint a hasamban is, több helyen. Néha már az is bennem van, nem e nyirokcsomo. 27-én megyek megint imnunologushoz, ősszel elég sok panelt vizsgáltak, negatív volt. A verkepemben nincs baj (többszáz paramétert néztek többször), a FVS emelkedik 15-20 körülre, de más nem magas mellette, mint pl CRP.
Ja és amikor “bedurrannak”, forrónak érzem a csomók helyen a testem, de nincs kívülről nyoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!