Három hete múlt, hogy véres lett a wc papír mikor hátul töröltem ki. Külső aranyerem nincs, de belső az lehet, közvetlen a végbélnyílásnál. A házi orvos azt tanácsolta menjek a sebészetre. Mit tudnak csinálni?
Először is nyugodj meg, nincs mitől parázni. A háziorvosod elég érdekes tanáccsal látott el... Nem tudom miért küld a sebészetre... Egy proktológust keress fel magánban, aki kifejezetten erre szakosodott. Megnézi és megmondja mi a teendő. Ha nincs folyamatos fájdalom, vérzés, kitüremkedés stb, akkor lehet csak felír egy krémet vagy kúpot. Ha kicsit rosszabb a szitu, akkor általában Detralex tablettával kezdik a kezelést emelt dózisban. 99%-ban használni szokott - persze ha az étkezés és székelés rendben van. Elég rostot fogyasztasz, eleget iszol...ergó nem kavicsok jönnek ki hátul :) :) :) Ha fájdalmad van, vérzik és nem javul akkor egy nagyjából 15 perces műtéttel szokták megoldani (több féle létezik, egyikből se érzem semmit, csak utána 2 napig sajog a popód. )
Nekem külső trombotizált borzalmasan rossz állapotú aranyereket (3-at egyszerre :S ) távolítottak el sebészi úton. A műtétből nem éreztem semmit, de a fájdalom egyből a tizedére csökkent... aztán 1 napig alig akartam leülni ( de még ez sem fájt annyira, mint az aranyér..) 4-5 nap múlva már elmentem futni és az edzőterembe is.. szóval ennyi. 4 éve tünetmentes (kop-kop-kop). Édesapámnak lézeresen sütöttek el 1 belső aranyeret, szintén kb 10 perc és egy nap fájdalom. Nincs mitől félni! Az aranyér olyan, mint a fogfájás....húzod-halasztod, egyre rosszabb... de a fogorvossal ellentétben, itt fél óra és egyetlen beavatkozás ( persze egyénfüggő) és nem kell szenvedned többet..:) BÁTORSÁG! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!