Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pszichés is lehet?

Pszichés is lehet?

Figyelt kérdés
Szívbeteg vagyok, annyira nem súlyos már. Dohányzom viszont igyekszem abbahagyni, rendszeresen edzek súlyokkal és kardiózóm is, orvosi engedéllyel persze. Mostanság ilyen fura érzést érzek a mellkasomban és nehéz teleszívni a tüdőmet. Viszont ha nem figyelek rá és terelem a figyelmem nincs ilyen problémám, néha érzek gombócot a torkomban is. Nem dagad a lábam, lenyomtam 15 fekvőt és nem volt probléma terhelésre, menni is bírok. Hátam nem fáj stb, hétfőn megnézetem magam a háziorvossal. Nem hiszem hogy egyről a kettőre beütött volna a krakk mert tempóson bírok menni a futópadon is. Mostanság valamitől szorongást érzek és az ocd-m is rosszabb, az okát nem tudom. 23/f
2023. júl. 5. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyértelmű pszichés.

Viszont ha már vannak pszichoszomatikus tüneteid kezelni kéne a lelki okait, nem véletlen jelez a tested

2023. júl. 5. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Súlyokat, terhelést hagynod kéne. Inkább csak laza, könnyed, fitten tartó aerob mozgásokat.
2023. júl. 5. 22:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Minek hagyjam ha limitek nélkül engedéjezve van? Aerob mozgástól amúgy sem lesz erős fizikumom.
2023. júl. 5. 22:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Mert a súlyok terhelik a szív- és érrendszert.
2023. júl. 5. 23:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Pont ahogy a 4es írja.

Jobb lenne valami aerob.

Tempós seta, kocogas, futás.

Ha jól rémlik ha 40 percnél többet gyalogolsz akkor az agyban is jobban beindul a jutalmazo dopamin, szerotonin szint is emelkedik.

2023. júl. 5. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!