Pszichés is lehet?
Figyelt kérdés
Szívbeteg vagyok, annyira nem súlyos már. Dohányzom viszont igyekszem abbahagyni, rendszeresen edzek súlyokkal és kardiózóm is, orvosi engedéllyel persze. Mostanság ilyen fura érzést érzek a mellkasomban és nehéz teleszívni a tüdőmet. Viszont ha nem figyelek rá és terelem a figyelmem nincs ilyen problémám, néha érzek gombócot a torkomban is. Nem dagad a lábam, lenyomtam 15 fekvőt és nem volt probléma terhelésre, menni is bírok. Hátam nem fáj stb, hétfőn megnézetem magam a háziorvossal. Nem hiszem hogy egyről a kettőre beütött volna a krakk mert tempóson bírok menni a futópadon is. Mostanság valamitől szorongást érzek és az ocd-m is rosszabb, az okát nem tudom. 23/f2023. júl. 5. 21:00
1/5 anonim 

válasza:

Egyértelmű pszichés.
Viszont ha már vannak pszichoszomatikus tüneteid kezelni kéne a lelki okait, nem véletlen jelez a tested
2/5 anonim 

válasza:

Súlyokat, terhelést hagynod kéne. Inkább csak laza, könnyed, fitten tartó aerob mozgásokat.
3/5 A kérdező kommentje:
Minek hagyjam ha limitek nélkül engedéjezve van? Aerob mozgástól amúgy sem lesz erős fizikumom.
2023. júl. 5. 22:59
4/5 anonim 

válasza:

Mert a súlyok terhelik a szív- és érrendszert.
5/5 anonim 

válasza:

Pont ahogy a 4es írja.
Jobb lenne valami aerob.
Tempós seta, kocogas, futás.
Ha jól rémlik ha 40 percnél többet gyalogolsz akkor az agyban is jobban beindul a jutalmazo dopamin, szerotonin szint is emelkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!