Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kis méretű vesekövet milyen...

Kis méretű vesekövet milyen vizsgálat mutat ki a legjobban?

Figyelt kérdés
Neten ultrahangot ír, de csak a nagy köveket mutatja meg. Melyik a biztosabb? Röntgen vagy Ultrahang? Vagy nincs különbség?
2023. jún. 30. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
UH a legbiztonságosabb. A röntgen az gamma-sugarzas. Egy jó radiológus UH-val mindent lát.
2023. jún. 30. 19:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Legbiztonságosabb, de legbiztosabb is arra, hogy kimutassa?
2023. jún. 30. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Röntgen...uh alatt maximum annyit látsz,hogy elzáródás lehet. De a röntgen a kövek nagy részét meg tudja mutatni. Plusz az azért is jobb, mert az orvos látja merre tart a kő. Erre natív has felvételt szoktak kiírni.
2023. jún. 30. 21:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Kozben olvasgattam a nezen ez ugyben es azt irja ultrahanggal vizsgaljak, de az csak a nagyobbakat mutatja ki az egeszen kicsiket nem. A rontgen meg leginkabb a kalcium oxalat tipusuakat mutatja ki… na mindegy. Elmegyek egy uh-ra aztan max egy rontgenre is.
2023. jún. 30. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:
63%
Ultrahang. 3-as fszsagokat beszél, minek tennék ki az embert rtg-nek, ha UH-val lát... Én tipikus kokepzo ember vagyok.... Vesehomokomat és a koveimet is tisztán látták. Az első jól írja, minek kellett lepontozni....
2023. júl. 2. 19:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Én meg röntgenbe dolgozok és napi szinten csinálok ilyet ;) nem az én dolgom kiírni a vizsgálatot én csak elvégzem.
2023. júl. 2. 19:11
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
6: aha, én meg radiológus szakorvos vagyok.
2023. júl. 3. 20:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok radiológus 😂 csak radiográfiai asszisztens. Egy szóval nem mondtam mást.
2023. júl. 3. 20:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Ossze ne vesszetek már egy nyomorult gyakoris kerdes kiiras alatt !🥲🥲
2023. júl. 3. 21:28
 10/10 anonim ***** válasza:
8: hát ne haragudj, akkor eléggé a szakma alján vagy 😅🤣
2023. júl. 4. 20:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!