Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon félek! Mi lenne a jó...

Nagyon félek! Mi lenne a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az én történetem elég bonyolult, kb. 3 éve a nyakamon meg van nagyobbodva egy nyirokcsomó, ami szemmel látható ha hátrahajtom a fejem. Mozgatható is, kb olyan másfél centi nagyságú.

Háziorvosomtól kaptam beutalót biopsziára, mennem kell a hematológiára hogy mintát vegyenek belőle.

Emellett vannak még ilyen tüneteim hogy napközben elég fáradt vagyok (ez lehet a munka miatt is mert sokat melózom, mindig 11 után fekszem le és 6-kor kelek), enyhe sápadtság (elég kevés húst eszem), legutóbbi vérvételem egész jó volt, az egyik eltérés a limfocita volt, kicsit magasabb a normálisnál, de ez is évek óta így van. Már 4-5 éve annak, hogy magasabb volt a fehérvérsejt szám.

Ezen kívül sokszor van olyan hogy izzadok (ez pár hete tart kb), éjszaka néha elviselhetetlen, kb 28 fok van a szobában, ha bekapcsolom a légkondit utána elmúlik ez a melegségérzet, tehát remélem nem valami vérképzőszervi daganat.

Anyukám nagyon hipochonder, kicsit én is az vagyok, hónapok óta mondja hogy menjek hematológiára megszúratni a nyirokcsomót, eddig nem akartam elmenni mert nagyon félek.

Ma viszont felhívta apumat, és ő is mondta hogy jobb minél előbb utánajárni ennek, legyek túl ezen és úgy nem fogok izgulni.

Én ezt mind értem, de mi van akkor ha valami súlyos betegség derül ki?? Nagyon félek a kemoterápiától, a ráktól, meg minden ilyen "finomságtól"... Egyszerűen nem bírom tovább..

Hónapok teltek el a tünetek megjelenése óta, gondolom ennyi idő alatt már lenne valami komolyabb tünet nem?

22 éves vagyok, albérletben élek a párommal, de még mindig úgy kezelnek mint egy 6 évest, nem akarják felfogni hogy majd én eldöntöm hogy akarok-e vizsgálatra menni, vagy sem.

Szerintetek mi lenne a jó megoldás?

Válaszokat előre is köszönöm!

2023. jún. 26. 21:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Egyébként máshol nem találtak megnagyobbodott nyirokcsomót (lágyékrészt is megtapogatták, nyakam hátulsó részét, mellemet megnézték)

Sehol nem volt olyan csomó, ami nagyobb lenne.

Azóta rendszeresen ellenőrzöm magam, és én sem tapintok ki ilyen kórosan nagy csomókat, azon kívül ami a nyakam jobb oldalán van elöl (olyan mintha a jobb oldali mandulám alatt helyezkedne el)

2023. jún. 26. 23:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Én értem, hogy nagyon meg vagy ijedve és az sem segít, hogy itt már kiírtál min. egy kérdést erről, meg most ezt és mindenki mást mond. Én azt mondom, hogy nekem mindössze MEGNÉZTE a doki a nyirokcsomót. Tehát nem volt uh. meg biopszia meg semmi. Az is igaz, hogy ő a többi nyirokcsomómat is megnézte, mármint nyilván nem mind, de a hónaljamban meg a lágyékhajlatban biztosan, sőt, derékig le is kellett vetkőznöm, talán még máshol is nézte, nem emlékszem.

Szerintem nem jó ötlet a biopszia, de nem vagyok orvos.

Egy biztos: valahogy le kell nyugodnod és NEKED el kell döntened, hogy mit csinálj. Ne kérdezz meg senkit a továbbiakban. Nem sürgős a kivizsgálás, tehát olvass a témában, figyelj magadra, a belső hangodra, próbálj meg valamit kezdeni a hipochondriáddal, mert te magad is látod, hogy van és ha a mostani probléma megoldódik, találni fogsz másik problémát. Javasolnám még akár azt is, hogy menj el egy pszichológushoz és vele beszélgess el egy-két alkalommal. Szerintem azért is kell a pszichológus, mert nyilvánvalóan nagyon szorongsz és ezzel kell vmit kezdeni.

8-as voltam

2023. jún. 26. 23:09
 13/14 anonim ***** válasza:
Na, keresztbe írtunk egymásnak és megint kiderült, hogy ugyanabban a cipőben járunk. :)
2023. jún. 26. 23:11
 14/14 anonim ***** válasza:
53%
Úr isten,komolyan ilyeneket írsz,hogy dús hajad van meg jó a vérképed ezért nem lehetsz rákos? :D hát elárulom, a rákosok nagy része így kezdi. A vérkep sem jelent szinte semmit. Ha elküldtek biopsziára,menj el. Nem attól leszel rákos,ha elmész,viszont ha nem mész el és rosszindulatú,akkor áttéteid lesznek es így is,úgy is orvoshoz kell majd menned,csak akkor már nem biztos h meggyógyítanak.
2023. jún. 27. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!