Nagyon félek! Mi lenne a jó megoldás?
Sziasztok! Az én történetem elég bonyolult, kb. 3 éve a nyakamon meg van nagyobbodva egy nyirokcsomó, ami szemmel látható ha hátrahajtom a fejem. Mozgatható is, kb olyan másfél centi nagyságú.
Háziorvosomtól kaptam beutalót biopsziára, mennem kell a hematológiára hogy mintát vegyenek belőle.
Emellett vannak még ilyen tüneteim hogy napközben elég fáradt vagyok (ez lehet a munka miatt is mert sokat melózom, mindig 11 után fekszem le és 6-kor kelek), enyhe sápadtság (elég kevés húst eszem), legutóbbi vérvételem egész jó volt, az egyik eltérés a limfocita volt, kicsit magasabb a normálisnál, de ez is évek óta így van. Már 4-5 éve annak, hogy magasabb volt a fehérvérsejt szám.
Ezen kívül sokszor van olyan hogy izzadok (ez pár hete tart kb), éjszaka néha elviselhetetlen, kb 28 fok van a szobában, ha bekapcsolom a légkondit utána elmúlik ez a melegségérzet, tehát remélem nem valami vérképzőszervi daganat.
Anyukám nagyon hipochonder, kicsit én is az vagyok, hónapok óta mondja hogy menjek hematológiára megszúratni a nyirokcsomót, eddig nem akartam elmenni mert nagyon félek.
Ma viszont felhívta apumat, és ő is mondta hogy jobb minél előbb utánajárni ennek, legyek túl ezen és úgy nem fogok izgulni.
Én ezt mind értem, de mi van akkor ha valami súlyos betegség derül ki?? Nagyon félek a kemoterápiától, a ráktól, meg minden ilyen "finomságtól"... Egyszerűen nem bírom tovább..
Hónapok teltek el a tünetek megjelenése óta, gondolom ennyi idő alatt már lenne valami komolyabb tünet nem?
22 éves vagyok, albérletben élek a párommal, de még mindig úgy kezelnek mint egy 6 évest, nem akarják felfogni hogy majd én eldöntöm hogy akarok-e vizsgálatra menni, vagy sem.
Szerintetek mi lenne a jó megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm!

Pontosan tudod mi a jó megoldás, elmenni orvoshoz. Csak nem tudsz, vagy nem akarsz racionálisan gondolkodni.
Végül is mindenki tudja hogy sokkal jobb kínok közt meghalni egy későn felfedezett rákban. Mint elmenni vizsgálatra. Nem gyerekként kezelnek hanem tisztán gondolkodnak.

"22 éves vagyok, albérletben élek a párommal, de még mindig úgy kezelnek mint egy 6 évest, nem akarják felfogni hogy majd én eldöntöm hogy akarok-e vizsgálatra menni, vagy sem."
Te nem felnőtt vagy, de nem is 6 éves, hanem inkább egy csecsemő, komolyan mondom.
Az amit leírtál, az a világon bármi lehet a lófütty és a rák skála között. Te meg inkább homokba dugod a fejedet, idegeskedsz és szenvedsz a következményeitől és vered a melledet, hogy mennyire felnőtt vagy. Te jó ég... Tudod mit, igazad is van, jobb véletlenül meghalni a huszas éveid elején egy kezeletlen dologtól, mintha a középkorban élnél. Megértelek.
Ha esetleg mégiscsak úgy gondolod, hogy 22 évesen több eszed van mint egy csecsemőnek, akkor pedig húzz az orvoshoz. Apád meg a párod helyében már a hajadnál fogva rángattalak volna el az orvosig, szóval marhára türelmesek veled.

Köszönöm a válaszokat!
Elmegyek orvoshoz. Az a baj hogy mindenki azt mondja hogy biztos nincs semmi komoly baj, nem így néz ki egy daganatos beteg (hosszú dús hajam van, azt látják rajtam hogy életerős lány vagyok)
Azért elég aggasztó, hogy az első kommentelő azzal jön hogy sokkal szarabb rákban meghalni, fájdalmak közt, hát mit mondjak, nagyon jól esik ezt olvasni.
Ennek ellenére bízom benne hogy valami kezelhető dolog, nem akarok ilyen fiatalon meghalni.
Az a kérdés, amit feltettem (régóta fennállnak ezek a tünetek, tehát így lehetek-e rákos?)
Erre nem kaptam választ.
Ha valaki, aki járt hasonló cipőben mint jelenleg én, szívesen elolvasom az Ő történetét is!

" Az a baj hogy mindenki azt mondja hogy biztos nincs semmi komoly baj, nem így néz ki egy daganatos beteg"
"Az a kérdés, amit feltettem (régóta fennállnak ezek a tünetek, tehát így lehetek-e rákos?)"
Jó hülye akkor az a "mindenki". A legtöbb rákos megbetegedés évekig lehet teljesen tünetmentes. Korai stádiumban szinte mindegyik jól gyógyítható, csak pont a tünetek hiánya miatt ritkán veszik észre az emberek. De hogy el nem tudom azt képzelni, hogy valaki olyan marha legyen, hogy évekig nevelget egy csomót magán.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rák lenne, fogalmam sincs hogy mi, képernyőn keresztül senki sem fogja megmondani. Valószínűleg csak egy zsírcsomó, de most komolyan, lustaságból meg hülyeségből jobb ezzel játszani?
"nem akarok ilyen fiatalon meghalni."
Akkor a f..szért nem mentél orvoshoz egészen eddig? HÁROM ÉVE OTT VAN!!!
Nem zsírcsomó, amikor voltam hematológián pár hónapja akkor kimutatták hogy ez egy nyirokcsomó, akkor küldtek el biopsziára csak nem volt merszem elmenni eddig.
Gyerekkoromban sokszor volt torokgyulladásom, a gégész orvos azt mondta hogy lehet egy reaktív nyirokcsomó is, ami a betegségek után maradt vissza.
Nem növekszik, ugyanakkora, nem fáj, és nem is tűnik el.
Egyik ismerősömnek volt limfómája régen és ő mesélte hogy minden nap lázas volt, éjszakánként teljesen leizzadt (elvileg csurom vizesre), emellett nagyon durván fogyott és étvágytalan volt.
Nekem ezek közül csak a nyirokcsomó-duzzanat áll fenn, valamint néha éjszakánként érzem hogy melegem van (ez napközben is ugyanúgy előjön ha nagyon meleg van egy helyiségben)
Étvágyam van, jóízűen eszem, nem fogytam,.tartom a súlyom (169cm/56kg)

Nekem (is) a nyakamon van az egyik oldalon kamaszkorom óta egy kifejezetten nagy nyirokcsomó. Nem izgattam magam miatta különösebben, de végül olyan 24-25 éves korom körül elmentem dokihoz. Megnézte, aztán közölte, hogy semmi bajom. Azóta is ott van, 50 éves múltam.
Viszont én egész biztos, hogy nem csináltatnék biopsziát addig, amíg meg nem nézték, esetleg ultrahanggal meg nem vizsgálták, mert a biopsziával nagyon óvatosan kell bánni, no nem is írok erről semmi különösebbet, de ha lehet, nem kell erőltetni.
8-as válaszoló, neked írok most.
Csináltak ultrahangot a csomóval kapcsolatban és ott kimutatták hogy meg van nagyobbodva, de ezen kívül semmi konkrétat nem mondtak.
Emiatt javasolták hogy menjek biopsziára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!