1/10 anonim 

válasza:

Nekem tegnap reggel közvetlenül ébredés után volt 149/98 P:80.
Este meg 150/99 P:73. Semmit sem szedek rá, mert nem adnak. 3 éve minden nyáron eljátszuk ugyanezt hogy ilyen kivizsgálás olyan aztán semmit nem kapok. Idén utoljára vagyok hajlandó ezt végig csinálni.
2/10 A kérdező kommentje:
A magas vernyomasra van sok alternativa, természetes is, de az alacsonyra ..arról nem hallottam
2023. jún. 8. 07:27
3/10 anonim 

válasza:

Ha jól érzed magad ezzel a vérnyomással, nem szédülsz, akkor tökéletes.
Ha szédülsz tőle felálláskor, akkor próbálj kicsit sósabban étkezni.
4/10 anonim 

válasza:

1-esnek: Ha a nap nagy részében ennyi a vérnyomásod, akkor lehet, hogy célszerű volna keresni egy másik orvost, aki felír vérnyomáscsökkentőt. Hacsak nem vagy huszonéves, akkor ezen nem nagyon van mit vizsgálgatni.
5/10 anonim 

válasza:

Én 1-nek azt mondanám gyógyszer előtt próbálja ki nyaranta a Galagonya tea kúrát, ez csökkenti a vérnyomást.
6/10 anonim 

válasza:

Elég alacsony, igyál sokkal több vizet, sózd az ételeidet és sportolj valamit, vagy mozogj többet naponta. Nyáron sokaknak alacsonyabb a vérnyomása, persze ha tüneteket is okoz, akkor egy kivizsgálás nem árt.
7/10 anonim 

válasza:

Én már majdnem 70 éves vagyok, mindig alacsony vérnyomással éltem, nem is teszek ellene semmit. Különösen nyáron, melegben mérek alacsony értékeket, előfordul 90/40 körüli is. Ilyenkor kicsit álmos és lusta vagyok, de nem veszélyes.
8/10 anonim 

válasza:

#1 Azért nem adnak rá semmit mert a 150es szisztolés nyomás enyhe fokú hipertónia és enyhe fokú hipertóniában az orvoslás mellőzi a gyógyszereket és inkább az egészséges életmóddal próbálja meg orvosolni a problémát. Rendbe kell hoznod a táplálkozásodat (lehet, hogy túl sok zsírt/szénhidrátot fogyasztasz amely a koleszterin szinted növeli), a testsúlyod ha magas akkor célszerű lenne lefogynod, sportolás sem árt ha nem sportolsz, stb stb...
9/10 anonim 

válasza:

8-asnak: Persze, az életmódváltás az alapja a kezelésnek, de ha 3 éve ugyanaz a helyzet, akkor csak próbálni kellene valami mást is. Az enyha hipertónia is káros hosszútávon.
10/10 A kérdező kommentje:
Jól érzem magam, néha álmos vagyok, sportolok is, talan több folyadekkal fogok próbálkozni. De az az érdekes hogy korábban az alacsony vernxomás utan egyszer kétszer kiugrott azutan gyógyszert állitottak be de most el kellett hagynom mert olyan alacsony.
2023. jún. 9. 07:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!