Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szenvedélybeteg, tévképzetekke...

Szenvedélybeteg, tévképzetekkel vegyülő beteggel mit lehet kezdeni, ha ő nem ismeri be?

Figyelt kérdés

Adott egy internetfüggő, aki mellé már tévképzeteket produkál (lényegében egy teljes álomvilágban él, amit saját maga által felállított szabályok vezérelnek és a valóságban nem létező szereplői vannak), már hónapok, sőt évek óta próbáltam rá hatni, hogy elmenjen orvoshoz, de ezt feladtam, meg se hallja, amint feljön a téma rögtön én is az ellensége vagyok és rosszat akarok neki. A háta mögött voltam már orvosnál is a nevében de elhajtottak, hogy nem tudnak vele mit kezdeni amíg nem Ön/Közeveszélyes.

Mikortól számít annak? Ha fenthagyja forrni a vizet és elforr mire észreveszi? Előfordult már nem 1x... Vagy ha mondjuk napközben nem eszik? Mert nem 1x fordult elő olyan, hogy (amúgy cukorbeteg is meg még kismillió másik gond) nem evett, max reggelit (1 szelet üres kenyér általában, betolja gyorsan és megy is vissza) 7-kor, és du 3-kor azért evett mert már rosszul volt, remegett, 3 körül volt a cukra... Megette és ült is vissza azonnal. Házimunkát még így-úgy megcsinálja, de már egyre gyakoribb a napokig halmozódó mosatlan és a nem főzni semmit elég az üres/vajas kenyér vagy kínai leves....

Mit tudnék tenni érte? Mert ez így már nem állapot. Vigyáznia kéne magára, egy csomó más alapbetegsége is van, de még csak meg se próbálja.

2023. máj. 26. 07:58
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonló problémával egy 76 éves asszony került gyánság alá. Be tették egy otthonba! Képzelődött nem volt magánál.
2023. jún. 11. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!