Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges laktózérzékennyé...

Lehetséges laktózérzékennyé válni felnőttként?

Figyelt kérdés

Eddig semmi bajom nem volt a tejtől soha, sőt házi nyerstejet is gyakran iszom. De mostanában elkezdett menni tőle a hasam.

De ilyenről nem hallottam, még, hogy valaki laktózérzékennyé vált volna.

2023. máj. 14. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bàrmikor, ismétlem bàrmikor lehetsz laktózérzékeny nincs életkorhoz kötve. Orvoshoz mindenképpen elmennék hogy kiderüljön tényleg az okozza- e.
2023. máj. 14. 12:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajnos igen, ahogy cukros és allergiás is lehetsz.

Történt más változás az étkezésedben?

Egyszer én is laktózra gyanakodtam, de végül a cukormentes szörp egyik összetevője okozta a hasmenést.

Ha nincs más "gyanúsított", akkor orvos.

2023. máj. 14. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, ez nem is ritka dolog. Nekem is felnőttként alakult ki, gyerekként még semmi bajom nem volt a tejtermékektől.
2023. máj. 14. 13:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Pedig elég gyakori. Az életkor előrehaladtával pont növekszik az esélye.
2023. máj. 14. 14:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont hogy felnőttként szokás laktózérzékennyé válni. Sőt, hullámozhat is, hogy hol problémát okoz, hol nem.
2023. máj. 14. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
24 vagyok, 23 évesen lettem laktózérzékeny. A páromnak a nővére, meg 27 évesen lett az.
2023. máj. 14. 17:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Barmilyen allergia kialakulhat barmikor. Lehetsz allergias olyanra amit korabban rendszeresen hasznaltal de nem volt tuneted, mivel az allergiat a tulzott immunvalasz okozza valamilyen anyagra. Az immunrendszert meg eleg sok minden befolyasolja es folyamatosan valtozik.
2023. máj. 17. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért azt tegyük hozzá a #7 válaszához, hogy a laktózérzékenység nem allergia. Hanem a laktáz enzim hiánya miatt a szervezet nem tudja a laktózt lebontani. Az allergia egyfajta hamis riasztás egy ártatlan anyagra, akinek viszont a laktóztól van hasmenése, annak nem az immunrendszere pörög túl.
2023. máj. 17. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!