Anyukámnak ízületi gyulladása van, és azt mondják sehogy sem kezelhető, nem lehetne mégis valahogy?
Hogyha örökletes, akkor teljesen mindegy, autoimmun folyamat, NEM az életmód váltotta ki, hanem a genetika.
Nekem 16 éves koromtól kezdve van - időnként fellángol, általában elég oké. Nem kértem, anyától mégis örököltem.
Gyógyszer létezik rá: szteroidos gyulladáscsökkentő, viszont ezzel nem "gyógyul meg", csak elmúlasztja a nagy fájdalmakat - cserébe meg szétb...sza anyukád szervezetét.
Nekem is kéne, nem szedem, még elvagyok nélküle.
"Látszik magyarok vagytok"
"Ausztriában mondták meg mi baja"
Akkor miért magyar fórumon kérdezed? Kérdezd meg az osztrákokat ők tudni fogják a választ!
Ha orvos mondta, akkor mondd meg neki, hogy hagyja el a szakmáját.
#3: Kezelni mindent lehet, meggyógyítani alig valamit. Még van pár évtizedük az orvosoknak, de már ma itt kopogtat a mesterséges intelligencia. Az orvos mindig az adott kor kuruzslója. Csak pár példa: miért tüntették el egyik napról a másikra a Trasicor vérnyomáscsökkentőt a gyógyszertárak polcairól? Miért nem használják már ma a Roaccutant erősen pattanásos arcbőr kezelésére az USA-ban? Miért nincs egy nyilvános lista a sok orvosi műhibáról, hogy mindenki tanulhasson belőle? Igenis mindig nyitottsággal kell kezelni az adott kor módszereit, megoldásait és kutatni kell a még jobb megoldásokat. A példakép egy budapesti onkológiai főorvos, aki már a saját egészségét rontva, éjszakánkánt is a legújabb publikációkat bújta, hátha megtud valamit, amivel megmenthet életeket. Sajnos minden ember erőforrásai végesek.
Kérdezőnek: Most, hogy magas húgysavszint és megfázás miatt begyulladt a nagylábujj tőízületem, ráolvastam a témára, és arra emlékszem, a reggeli merev ízületeket nem a húgysav magas értékei miatt kicsapódó tűkristályok okozzák, hanem másik fajta kristály. Azt javaslom, folytass egy webes kutatást és utána sokkal okosabb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!