Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívroham, szív probléma?

Szívroham, szív probléma?

Figyelt kérdés
Pár napja tart, hogy szúró, fájó érzést érzek a mellkasomban bal oldalt ami jön és elmegy de ilyet sosem éreztem az előtt és nem tudom honnan jött most elő. Tegnap este hirtelen a semmiből erős migrénem lett és hányingerem is volt, majdnem hánytam is, sosem voltam ez előtt ilyen hirtelen rosszul főleg nem este fele. De a szorító érzés aggaszt, eléggé fáj amikor jön de szerencsére pár mp-ig tart viszont egy nap sokszor van. Orvoshoz kéne fordulni ha nem múlik el magától? Ma egész nap pl. nem jött elő, csak este fele de utána sokszor jött a szúrás. Nincs menstruációm amitől lehetne. Van amikor erőteljesebben szúr, van amikor enyhébben.

2023. máj. 10. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt minél előbb ki kell vizsgálni, mellkasi fájdalom panasszal, kiváltképp, ha rosszulléttel is párosul azonnal a legközelebbi sürgősségire mennék, ha extrém erősen fáj, vagy más tünet, rosszullét kíséri, akkor pedig mentő.
2023. máj. 10. 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen,orvos mindenféleképpen.Ha a szúrás mellé társulnak melléktünetek, akkor sajnos az rosszat jelent.Szívroham nem hiszem,de szívizom gyulladás lehet vagy eseleg más,de leállni nem fog a szived magától.Ha nem találnak az orvosok semmit a vizsgálat után és továbbra is fennt áll a dolog, akkor szedj magnéziumot.Viszont az #1 jól írja ha nagyon fáj és rosszul érzed magad akkor mentő és kórház.
2023. máj. 10. 22:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtatnak a válaszok. :)
2023. máj. 10. 22:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy köze van hozzá de leírom hátha, pár órája elkezdett szúrni a bal oldalam, ilyen sokáig nem szokott az fájni. Lehet köze hozzá?
2023. máj. 11. 01:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

1 vagyok: a hirtelen fellépő mellkasi fájdalomnak számos oka lehet, melyek közül több életveszélyes, és akár nem is jár olyan heves panaszokkal. Újra csak azt tudom tanácsolni, keresd fel a legközelebbi SBO-t, ahol ezen okok közül pl. két életveszélyest, az infarctust és a tüdőembóliát egy laborral fél óra alatt kizárnak, képalkotóval az aortadisszekciót szintén, aztán lehet töprengeni azon, hogy mi a pontos oka. Nem kötekedésből írom, volt már, hoogy ügyeletre saját lábán bejött egy 37 éves hölgy hozzám, hogy pár órája fáj a gyomra, egyébként refluxos, de ez most más jellegű fájdalom. Az EKG-n akkora alsó fali infarktus ábrázolódott, hogy a kardiológia, akinek referáltam, nem hitte el, hogy a saját lábán bejött.

Ugyanilyen volt (ismert refluxos ffi, jó ált. állapotban), akihez ájulás és hasi panaszok miatt mentőt hívtak. A mentőorvos sejtette, hogy kardiális eredetű a panasza, annak megfelelően gyógyszerelte és adta át a sürgősségin, ahol negatív EKG-val, reflux diagnózissal 1 óra múlva hazaküldte a vizsgáló mentőtiszt (nem orvos!), majd 2 óra múlva visszament a mentő letakarni... :-((( Mondjuk, ez véleményem szerint vétkes gondatlanság, mert labort nem nézett a SBO-n szolgáló mentőtiszt, a troponin azonnal jelezte volna az infarktust. Mondjuk, a család nem jelentette fel, így elsikkadt a dolog. De ez szerencsére nem általános, nem az ördögöt akarom a falra festeni, de orvosként mondom, a mellkasi panaszt vegye komolyan mind a beteg, mind az orvos, mert nem véletlenül született olyan megnevezés régebben, hogy silent infarctus.

2023. máj. 11. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!