Kullancs volt bennem, menjek dokihoz?
Figyelt kérdés
Üdv! :)
Hajnalban arra keltem, hogy égő, csípő érzést éreztem az ágyékom táján, viszont vissza is aludtam.
Reggel jobban szemügyre vettem, és ekkor vettem észre, hogy egy 3-4 mm nagyságú kullancs van ott.
Fogalmam sincs, hogy nem vettem észre fürdés, öltözés közben, így nem tudom mióta lehetett bennem.
Van bármi teendőm, vagy csak figyeljem a helyét?
Előre is köszi! :)
2023. máj. 4. 09:38
1/4 anonim válasza:
Én tapasztalatból mondom menj el dokihoz ő meg majd vérvételre küld. Leszűrnek mindenre amit átadhat a kullancs és ez nem csak a lyme kór, babézia stb. Inkább most tedd ezt meg mert ha később derülnek ki a dolgok lehet most olcsóbban kijössz belőle . Én mai napig érzékeny vagyok az antibiotikumra a kezelések miatt.
2/4 anonim válasza:
Bár meglep az égő, csipő érzés, mert a kullancs eleve úgy tapad az emberre, állatra, hogy úgy mond fájdalomcsillapítót nyom a testbe, ezért nem érezzük, hogy kullancs van rajtunk. Amint a bőrre tapad, rögtön elkezdi a vár leszívását,és amint tele van, magától le is pottyan. A kullancs azért veszélyes, mert amikor az ember észreveszi, ösztönösen megakar szabadulni tőle, így kitépi a kullancsot a testből. Ha a kullancs kettészakad, és ahogy mondani szokták a feje bent maradt, na ez a gond. Ugyanis a szakítás miatt a fertőzött kullancsban található anyagok mind a véráramlatba jutnak, és ez okozhatja a lime kort. Arról nem is beszélve, hogy a kullancs nincs benned. Csak a kis tapadó szájával van a bőrhöz, vérszíváskor elég nagyra megtud dagadni. Amúgy ha volt is kullancs, reggelére már nem is lehetett rajtad ha teleszívta magát vérrel. Amúgy semmi bajod nem lesz. Fertőtlenítés, és pár napig figyeld a helyét.
3/4 anonim válasza:
A hazai fertőzött kullancsok 30% aranyban vannak, akkor van baj ha kokárda alakú bepirosodas lesz a helyén, kör annak közepén egy folt , . Ekkor kell orvosi klinikai beavatkozas .A fej beszakadasa sem baj, a puttonyát nem szabad nyomni sem beolajozi/krémezni, a bőr talalkozásan kitekerni csipesszel speci kanállal.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, biztos ami biztos alapon írni fogok a házi orvosomnak róla.
Bár bennem-Tudtommal-még nem volt, a kutyámból már szedtem ki, így ahogy észrevettem ráfogtam köröm csipesszel, és szépen, egyben ki is jött. Remélem nem lesz semmi baj..
Valamint ismételten köszönöm, ment a zöld mindenkinek. :)
2023. máj. 4. 10:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!