Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mikortól fertőző a herpesz?

Mikortól fertőző a herpesz?

Figyelt kérdés
Nagyritkán, de elő szokott jönni herpesz a számon. Most vettem észre nemrég, hogy kezdenek előbújni a hólyagocskák, jelenleg még alig látszanak, de viszketni is elkezdett a helye, kicsit megdagadt az ajkam ott, és mintha még is keményedett volna kicsit ott az ajkam. Tegnap is éreztem, hogy ilyen kemény és duzzadt, és, hogy enyhén viszket. A kérdés a következő, hogy jelenlegi állapotában is fertőző, vagy csak akkor, amikor már kifejlődött rendesen? Tegnap előtt voltam egy rendezvényen, pár alkalommal arca(nem szájra) csókkal köszöntem pár embernek, megfertőztem volna őket ezzel? Aznap nem emlékszem, hogy ennyire erősen jelen lett volna ez, bár lehet jelen volt, mert kb 2 hete kiszáradt, és felrepedt a szám, m valami réteg volt az egész számon állandóan, amit nehéz volt letörölni, majd kidörzsöltem a szám, és besebesedett, a sebesedésnél kezdtem érezni valamit azon a helyen, ahol most a herpesz nő.

2023. ápr. 17. 07:46
 1/3 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy nem csak én voltam az egyetlen, aki így köszönt ott a másiknak.
2023. ápr. 17. 07:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nem jòl tetted, - mert a herpesz nem csak akkor fertôz, amikor hòlyagos! Az ajakherpesz egészen addig fertôz, amig ott van az ajkon, tulajdonképpen a hegessedés és a pôrkôsödés idôszakàban is!
2023. ápr. 17. 07:52
 3/3 anonim válasza:
46%
Nem fertőző
2023. ápr. 17. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!