Vakbélgyulladás lenne?
Tapasztalatom alapján az ultrahangot könnyű félrenézni. Tovább kell keresni az okot.
Ennyiből nem lehet tudni az okot: pár éve nekem is volt ilyen panaszom, de lehetett tudni, hogy epekövem van. Az ultrahangon meg az látszott, hogy az epehólyagom megnyúlt a vastagbél felé. Az összes orvos végigjárt rajtam, és nem tudták mi van. Amikor elmondtam, mit láttak az ultrahangon, az egyik orvos válasza: olyan nincs.
Hát, a CT-szerint mégis volt, és az epehólyag rátapadt a vastagbélre, ezért volt ott a köldök mellett fájdalom. De ezt még a két hónappal korábbi ultrahangon se látták.
De ez csak egy lehetőség azok közül, ami a Te esetedben lehet.
Simán lehet vakbél.
Az a baj, hogy az orvosok többsége szerint csak akkor van vakbélgyulladás, ha a beteg vonyótva nyüszít a fájsalomtol, es a hasizma már görcsben van.
Amúgy az már nem a gyulladás, hanem az azt követő perforáció, amit életveszélyes megvárni. De szeretik megvárni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!