Van-e annak valami hosszú távú egészségügyi
következménye, ha valaki csecsemőkora óta minden évben
volt lázas beteg Budapesten és még felnőtt korában is?
Én nem pesten nőttem fel mégis minden évben többször vagyok lázas beteg gyerekkorom óta, lassan 40 vagyok, pesten élek, itt annyival rosszabb, hogy a nagyobb tömegben mégtöbb a fertőzés
2023. ápr. 5. 15:09
4/8 anonim válasza:
Mert ha nem volt lázas valaki, akkor az bátran szívhatja viszont az erősen szennyezett bp-i levegőt?
2023. ápr. 5. 21:00
5/8 anonim válasza:
Ennek semmi köze a levegő szennyezettségéhez... igen, káros a szervezetünkre és biztos sokan vannak akiknek egészségügyi problémájuk van miatta. Viszont azt tudnod kell, hogy mindenki szervezete máshogy reagál, van akinek gyenge a szervezete és könnyen bekap vírusokat, betegségeket. Ez is függ attól, hogy TE mennyire vigyázol magadra, nem feltétlen a környezeted határozza meg, hogy mikor leszel beteg:D Úgy tűnik a te szervezeted durvábban reagálja le a bacikat, betegségeket. Budapestnek semmi köze ehhez. Én 2 éve élek ott és az elmúlt 2 évben 1x ha lázas voltam.
jan. 21. 12:00
6/8 A kérdező kommentje:
5-ös: ez nem így van. A hideg és a rossz levegő miatt betegek a Budapestiek és mivel a népsűrűség nagy azon a területen, egymástól is elkapják a fertőzést. Okai: a rossz levegő, a füstölő gyárkémények, a csernobili katasztrófa és a sok autó, amely áthalad a városban felveri a port és kipufogó gázokat pöfékel a levegőbe. Ha valaki Budapesten születik és ott él egész életében, könnyen előfordulhat, hogy gyakran betegeskedik minden télen. Főleg a gyerekek. Ha valaki vidéken születik és jó a levegő ott, tud sportolni, megerősödik és felköltözik Budapestre, akkor persze, hogy nem lesz beteg. 2 év alatt nem alakul ki betegség ilyen esetben.
jan. 21. 18:25
7/8 anonim válasza:
#6: Én vidéken nőttem fel, kisváros legszélén. érdekes módon ugyanazt ettük, ugyanannyit voltunk kint, ugyanott éltünk, ugyanoda jártunk iskolába és óvodába, mégis én "beteges" lettem, tesóm meg nem.
A "vidéki" ovikban, iskolákban ugyanazok a durva megbetegedések vannak, mint Pesten. Ugyanúgy kidönti a szülőket is, ilyen pl. az én gyerekkoromban soha nem volt.
jan. 21. 20:40
8/8 anonim válasza:
5-ös vagyok.
Kedves kérdező. Ez mindegyik nagyobb városra ráfogható, nem kell Budapestet hibáztatni. Egyébként is, ha már itt tartunk, a környezet szennyezettsége országos terjedelmű. Sportolni nem csak vidéken lehetxd Még mindig mondom: MINDENKI SZERVEZETE MÁSHOGY REAGÁL, van aki könnyen legyűri és megbirkózik ezekkel és van ki nem. Összefüggetlen dolgokat írtál, de jól van, úgy tűnik te csak a megerősítést várod tőlünk. Akkor nem értem, miért a kérdés?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!