Életveszélyben vagyok? 19/F
Figyelt kérdés
Már több mint egy hete 100-130 között van a nyugalmi pulzusom folyton. Többször volt 140-150 kiemelkedés, kétszer hívtam magamra mentőt, EKG tökéletes és ennyi, azt mondták pánik. Szívdobogás érzéstől már aludni se tudok, most evés után a kanapén szédültem, megmértem a vérnyomásom, 140 kb. 10 percen keresztül. Most lefeküdtem így most 115 körül van. Már nagyon rettegek mi ez.2023. márc. 9. 14:37
1/10 anonim 

válasza:

Keress egy kardiológust! Nem vagy életveszélyben, de ki kell vizsgálni, hogy mi áll emögött.
2/10 A kérdező kommentje:
Rendben, vérnyomásom egyébként tökéletes, de pl. most is szédülök és csak fekve érzem jónak. Most nyugalomban 107.
2023. márc. 9. 14:53
4/10 anonim 

válasza:

Háziorvos->Kardiológia, de ha nagyon aggódsz, vagy nagyon rosszul lennél sürgősségi, és az eloszlatja az aggodalmaid. Én például egyszer nagyon rosszul lettem pulzusom egekben, zsibbadt a balkarom stb... azt hittem szívrohamom van sürgősségi, és kiderült hogy pánikroham volt.(azelőtt sose tapasztaltam ilyet) De nem hiszem, hogy életveszélyben lennél, akkor az már nagy valószínűséggel gondot okozott volna azonnal.
5/10 anonim 

válasza:

Az EKG mindkétszer jó volt, a vérnyomásod egyébként rendben van. Kardiológushoz, szívultrahangra menj el. Ha ő sem talál semmit, akkor - ahogy mondták is az ügyeleten - pánik, akkor pedig pszichológushoz. Relaxációs, légzéskontrollos, mindfulness gyakorlatokat keress a youtube-on addig is, ezek segíthetnek megnyugodni.
6/10 anonim 

válasza:

Vagy vérvételre pajzsmirigy hormont nézetni. Nekem így jelentkezett a túlműködés.
7/10 anonim 

válasza:

Pánikbetegséed is lehet, szóval pszichológus.
8/10 A kérdező kommentje:
Vérvételen voltam kétszer sürgősségin, tökéletes lett, pajzsmirigy értékek is jók voltak, pánikbetegségem ismert, és most eleve egy nagyon rossz időszakban vagyok csak az a fura számomra, hogy terhelésre rosszabb és kb. szünet nélkül nagyon magas. De próbálok nem figyelni rá, hátha jobb lesz, csak teljesen kikészít már..
2023. márc. 10. 12:07
9/10 A kérdező kommentje:
Annyi még, hogy két éve volt egy szívultrahangom, ami szintén tökéletes, és a sürgősségin is azt mondták az orvosok, hogy túl friss ez még ahhoz, hogy ha most újra csinálnának akkor változás lenne benne, szóval remélem igazuk van.
2023. márc. 10. 12:09
10/10 anonim 

válasza:

Pánikolsz. Valamivel el kell terelned a figyelmedet. Hidd el, a tested jól működik, hamarosan túlleszel ezen a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!