Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Életveszélyben vagyok? 19/F

Életveszélyben vagyok? 19/F

Figyelt kérdés
Már több mint egy hete 100-130 között van a nyugalmi pulzusom folyton. Többször volt 140-150 kiemelkedés, kétszer hívtam magamra mentőt, EKG tökéletes és ennyi, azt mondták pánik. Szívdobogás érzéstől már aludni se tudok, most evés után a kanapén szédültem, megmértem a vérnyomásom, 140 kb. 10 percen keresztül. Most lefeküdtem így most 115 körül van. Már nagyon rettegek mi ez.
2023. márc. 9. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Keress egy kardiológust! Nem vagy életveszélyben, de ki kell vizsgálni, hogy mi áll emögött.
2023. márc. 9. 14:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Rendben, vérnyomásom egyébként tökéletes, de pl. most is szédülök és csak fekve érzem jónak. Most nyugalomban 107.
2023. márc. 9. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvosodhoz menj el vele.
2023. márc. 9. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Háziorvos->Kardiológia, de ha nagyon aggódsz, vagy nagyon rosszul lennél sürgősségi, és az eloszlatja az aggodalmaid. Én például egyszer nagyon rosszul lettem pulzusom egekben, zsibbadt a balkarom stb... azt hittem szívrohamom van sürgősségi, és kiderült hogy pánikroham volt.(azelőtt sose tapasztaltam ilyet) De nem hiszem, hogy életveszélyben lennél, akkor az már nagy valószínűséggel gondot okozott volna azonnal.
2023. márc. 9. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Az EKG mindkétszer jó volt, a vérnyomásod egyébként rendben van. Kardiológushoz, szívultrahangra menj el. Ha ő sem talál semmit, akkor - ahogy mondták is az ügyeleten - pánik, akkor pedig pszichológushoz. Relaxációs, légzéskontrollos, mindfulness gyakorlatokat keress a youtube-on addig is, ezek segíthetnek megnyugodni.
2023. márc. 9. 22:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy vérvételre pajzsmirigy hormont nézetni. Nekem így jelentkezett a túlműködés.
2023. márc. 10. 01:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Pánikbetegséed is lehet, szóval pszichológus.
2023. márc. 10. 11:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Vérvételen voltam kétszer sürgősségin, tökéletes lett, pajzsmirigy értékek is jók voltak, pánikbetegségem ismert, és most eleve egy nagyon rossz időszakban vagyok csak az a fura számomra, hogy terhelésre rosszabb és kb. szünet nélkül nagyon magas. De próbálok nem figyelni rá, hátha jobb lesz, csak teljesen kikészít már..
2023. márc. 10. 12:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Annyi még, hogy két éve volt egy szívultrahangom, ami szintén tökéletes, és a sürgősségin is azt mondták az orvosok, hogy túl friss ez még ahhoz, hogy ha most újra csinálnának akkor változás lenne benne, szóval remélem igazuk van.
2023. márc. 10. 12:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Pánikolsz. Valamivel el kell terelned a figyelmedet. Hidd el, a tested jól működik, hamarosan túlleszel ezen a helyzeten.
2023. márc. 10. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!